hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    0-3 yaş eğitiminde yeni dönem

    0-3 yaş eğitiminde yeni dönem
    expand

    0-3 yaş eğitiminde yeni dönem

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Yenişehir Belediyesi'nin 'Her Aile Bir Okuldur' sloganı ile hayata geçirdiği 0-3 Erken Çocukluk Eğitimi Projesi kapsamında verilen aile eğitimlerinde 4'üncü grup eğitimi başladı.
    Eğitim öncesi online olarak yapılan görüşmeye Başkan Abdullah Özyiğit ve ailelerin yanı sıra Marmara Üniversitesi-Atatürk Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozana Ural ve Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı (MABEP )’nda görev yapan eğitimci akademisyenler de katıldı.
    Okul öncesi eğitimin ihmal edilen bir alan olduğunu ifade eden Özyiğit, "İnsana yatırım yapmaktan daha önemli bir şey yoktur. Okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. Yaptığımız iş doğrudur, bilim ayrılmamamız gereken bir yol. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Eğer bir gün, benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin' sözünü hiç unutmamız gerekiyor. İnanıyorum ki bu eğitimi verdiğimiz ailelerin çocukları geleceğin bilim insanları olacaklar" diye konuştu.
    Daha önce üç ayrı grupta 45 aile eğitimlerini tamamlamıştı. 8 hafta sürecek eğitimlerde erken çocukluk gelişim dönemlerinin özellikleri, yaş gruplarına yönelik oyun ve destek sistemleriyle ilgili bilgilendirilmesi, aile olmanın önemi ve aile olgusunun gelişim dönemlerine etkisi konularında aileler bilinçlendirilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow