hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Abdullah Özyiğit’i duygulandıran mektup

    Başkan Abdullah Özyiğit’i duygulandıran mektup
    expand

    Başkan Abdullah Özyiğit’i duygulandıran mektup

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- YENİŞEHİR Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, Ankara’da yaşayan emekli bir öğretmenin gönderdiği mektup duygu dolu anlar yaşattı.
    Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan bir televizyon programına konuk olan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hayata geçirdikleri Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamındaki yaptıkları çalışmaları anlattı. Programda erken çocukluk eğitiminin önemine vurgu yapan Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak 3 yıl önce Erken Çocukluk Gelişimi Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade etti.
    Başkan Abdullah Özyiğit’in canlı yayında söyledikleri ve Marmara Üniversitesi ile birlikte hazırladıkları kitap setleri Ankara’da yaşayan emekli bir öğretmenin de dikkatini çekti.  Başkan Özyiğit’e yazılan ve 26 Mart günü yayımlanan programla aynı tarihte yazıldığı görülen mektupta şu ifadelere yer verildi:
    “1962 Konya Kız İlköğretmen Okulu'ndan mezun olup, 31 yıl ilkokul öğretmenliğinden emekli oldum. 26 Mart, Mersin-Yenişehir'den yayınlanan programı izledim. Sizin eğitimle ilgili sözlerinizi çok beğendim. Eğitimin önemini öyle güzel açıkladınız ki. Sizinle gurur duydum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Bir milletin, ekonomik sıkıntıları olabilir, bir sürede bu sıkıntılar ekonomik yöntemlerle giderilir. Ama eğitimindeki boşluk çok zor tamir edilir. Programda bir seri eğitim kitapları tanıtmaya çalıştınız, bu çok önemliydi. Daha açıklayıcı olabilir miydi? Aile eğitimi bu dönemde çok önemli. O kitapları postayla gönderebilir misiniz rica etsem? Ankara'da satışı var mı? Torunlarım için. Size saygı ve sevgilerimle.”
    Mektubu okuyunca çok mutlu olduğunu söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bir Cumhuriyet öğretmeninin güzel duyguları. Çok anlamlı, çok duygulu bir mektup aldım. Teşekkürler saygıdeğer öğretmenim. Erken çocukluk gelişimi kitap setlerimiz öğretmenimizin torunları için yola çıktı. Bu proje ile Yenişehir’den bir çoban ateşi yaktık, hedefimiz projenin tüm Türkiye’de yaygınlaşması. Temel amacımız bu. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, Cumhuriyetimiz'in gelecekteki koruyucuları, onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow