hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklara steril kitap

    Çocuklara steril kitap
    expand

    Çocuklara steril kitap

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-YENİŞEHİR ilçesinde kırsal mahallelerde bulunan okullardaki çocuklara dezenfeksiyon cihazıyla steril hale getirilen kitaplar dağıtılarak hem okuma alışkanlığı kazandırılacak hem de hayal dünyaları geliştirilecek
    Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekipleri, koronavirüs önlemleri kapsamında her türlü virüs ve bakteriden arındırılan seçkin kitapları kırsal mahallerdeki çocuklara ulaştırdı. Kendilerine hediye edilen kitaplarını alan çocukların mutluluğu ise gözlerinden okundu.
    Çocukları erken yaşlardan itibaren desteklediklerini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kaliteli eğitim alması ve bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla Yenişehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okuma alışkanlığı, çocukların kitap okumayı zevkle yapmalarını sağlamak için kazanmaları gereken çok önemli bir beceridir. Aileleri ve öğretmenleri gibi bizler de çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu nedenle özellikle kırsal mahallelerimizde çocuklara birbirinden güzel kitaplar dağıttık. Yenişehir Belediyesi her alanda çocukları desteklemeye devam edecek. Kurduğumuz Yenişehir Belediyesi Akademi çocuklarımız için adeta bir eğitim yuvası. Akademi’de yer alan EBA destek noktasında çocuklarımız uzaktan eğitimlerine devam ediyorlar. 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi kapsamında yeni eğitim sürecimiz online olarak 21 Kasım’da başlayacak, başvurularımız devam ediyor. Bebek Kütüphanesi ve 0-3 Yaş Gelişimsel Değerlendirme Uygulamaları ve kültür ve sanat kurslarıyla çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren destekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow