hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite adaylarına tercih danışmanlığı

    Üniversite adaylarına tercih danışmanlığı
    expand

    Üniversite adaylarına tercih danışmanlığı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediyesi, üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti başlattı.
    Yenişehir Belediyesi Akademi’de başlayan tercih danışmanlığı ile öğrenciler ve aileleri doğru tercih konusunda uzmanlar tarafından detaylı olarak bilgilendiriliyor. Danışmanlık hizmeti aileleri de öğrencileri de memnun ediyor. Üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde ücretsiz online deneme sınavları ile öğrencilerin yanında olan Yenişehir Belediyesi, üniversite adaylarını tercih dönemlerinde de yalnız bırakmıyor. Tercih danışmanlık hizmeti ile Yenişehir Belediyesi öğrencilerin ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetme, kendileri için doğru mesleği ve üniversiteyi belirleme konularında yaşanan kafa karışıklığını gideriyor.
    ÖĞRENCİLERE KARİYER EĞİLİM TESTİ
    Yenişehir Belediyesi Akademi’ye tercih danışmanlığı hizmeti almak için başvuran öğrencilere Kariyer Eğilim Testi de uygulanıyor. Bu şekilde öğrencilerin yatkın olduğu alanlar tespit edilerek ön bilgi alınıyor. Ardından doğru tercih için öğrencilere ve velilere ipuçları veriliyor. 
    Danışmanlık hizmeti alan öğrencilerden Tayfun Kandır, “Üniversite sınavları bizim için çok zorlu bir süreç, pandemi nedeniyle her şey çok daha zorlaştı ama Yenişehir Belediyemiz bizi yalnız bırakmadı ve bizim için tercih danışmanlık hizmeti başlattı. Bu süreçte bize destek oldular ellerinden geleni yaptılar. Şuan yapacağımız tercih gelecekteki yaşamımızı etkileyecek. Buradaki eğitmenler, danışmanlar ve psikologlarla yapacağım görüş alışverişi sonrası yapacağım tercihlerimin daha doğru olacağına inanıyorum” dedi.
    TERCİHLER İÇİN SON GÜN 14 AĞUSTOS
    Tercih danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler belirlenen numaralı arayarak randevu alabiliyor. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow