hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Pehlivan, kan bağışı çağrısında bulundu

    Vali Pehlivan, kan bağışı çağrısında bulundu
    expand

    Vali Pehlivan, kan bağışı çağrısında bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağışında bulunarak her sağlıklı bireyin bağışta bulunması çağrısında bulundu.
    Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Aliye Pozcu İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kızılay Şube Başkanı Dr. Levent Özbay, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Aliye Pozcu İlköğretim Okulu öğretmenleri, velileri ve öğrenciler ile bağışçıların katıldığı törende konuşan Vali Pehlivan, "Kızılay 154 yaşında. 11 Haziran 1868 yılında kurulmuş ve o zaman Osmanlı'da yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti olarak kurulmuş. Çok önemli faaliyetler, hizmetler yapmış. 1876 yılında Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte 1923'te Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla faaliyetine devam etmiş. 1935'te Türkiye Kızılay Cemiyeti adını almıştır ve nihayet 1947 yılında Türkiye Kızılay Derneği adını almış, dernek statüsüyle, kamu yararına çalışan uluslararası niteliği olan bir yardım kuruluşu niteliği kazanmıştır. Temsil ettiği hilal, devletler hukuku açısından da kabul görmüştür. Özellikle savaş dönemlerinde tarafsızlığı temsil eder. Uluslararası geçerliliği olan dokunulmazlığı olan bir kuruluştur" dedi. 
    Kızılay'ın 134 ülkede iyilik hareketini sürdürdüğünü ifade eden Vali Pehlivan, "Kızılay'ımız dünyanın her yerinde var. Nerede bir afet, nerede mağduriyet varsa Kızılay, Türkiye Cumhuriyeti adına, devletimiz adına, milletimiz adına onların yanında olur. Ülkemizde yıllık ortalama 3 milyon ünite kan toplanıyor. Bunun 76 bin 500 kan ünitesi Mersin'de toplanıyor. Bu da günlük ortalama 300 ünite kana tekabül ediyor. Pandemi döneminde bu oranlar biraz düştü ama hızlı bir şekilde toparlanıyor. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Dijital kayıtlar başladığından itibaren 20 defa kan verdim, bugün de kan vereceğim ve 21 olacak. Kızılay en az 15 kez kan verene bronz madalya veriyor. Bunu gururla, mutlulukla ifade ediyorum ki; benim de bir bronz madalyam var. Ama hedefim gümüş madalya. Gümüş madalyadan sonra da nihayetinde 35 defa kan verince de altın madalyaya doğru inşallah devam ederiz" diye konuştu.
    Vali Pehlivan, yaptığı konuşmanın ardından Aliye Pozcu İlkokulu bahçesinde bulunan Kan Bağış Merkezi'nde kan bağışında bulunarak, Kızılay görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow