hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir’de havai fişek kullanımı yasaklandı

    Yenişehir’de havai fişek kullanımı yasaklandı
    expand

    Yenişehir’de havai fişek kullanımı yasaklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediyesi, havai fişeklerin kullanımını ilçe genelinde yasakladı.
    Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in önerisi doğrultusunda gündeme alınan karar Yenişehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Yenişehir Belediye Meclisi'nde alınan karar Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından iş yerlerine tebliğ edilmeye başlandı. Havai fişek gösterileri yapan işletmelere 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 36. Maddesi gereğince 2020 yılı için 4 bin 43 Türk Lirası ile 20 bin 243 Türk Lirası arasında idari yaptırım uygulanacak.
    Havai fişeklerin Yenişehir’de yasaklanmasıyla ilgili konuşan Başkan Özyiğit, “Sakarya'da yaşanan havai fişek patlamalarının ortaya çıkardığı kötü sonuçlar hala hafızamızda. Sadece birkaç dakika süren havai fişek gösterileri yaşamımızda vahim sonuçlar doğurabiliyor. İlçemizde artık havai fişeklerin çevreye ve canlılara zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Önlemlerimizi önceden almak zorundayız" dedi.
    Havai fişeklerde bulunan kimyasal içerikli tozların insan sağlığına zarar verdiğini kaydeden Özyiğit, "Parçacıklar, solunum rahatsızlıkları olanlara, astımlı ve kalp hastalarında zararlı sonuçlara yol açabiliyor. Ayrıca patlatılan havai fişeklerin büyük bir bölümü atık olarak kalıyor. Genellikle karton ve plastikten oluşan bu parçalar ile ambalajların oluşturduğu çöpler çevreyi kirletiyor. Havaya dağılan ince parçacıklar yakında bulunan su kaynaklarının da kirlenmesine neden olabiliyor.  Havai fişeklerin sadece evcil hayvanlar için değil, vahşi hayvanlar için de zararları var. Bu gösteriler kuşların yaşamında olumsuz etkiler yaratabiliyor. Bu kadar çok zararı olan havai fişeklerin ilçemizde kullanılmasını istemiyoruz” diye konuştu.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow