hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'a taşıma karla, kar topu keyfi yaşadılar

    Bodruma taşıma karla, kar topu keyfi yaşadılar
    expand

    Bodrum'a taşıma karla, kar topu keyfi yaşadılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Bodrum ilçesine Yatağan ve Kavaklıdere ilçesinden getirilerek Belediye Meydanı'na dökülen kar sevinçle karşılandı. Büyük bölümü ilk defa kar gören çocuklar aileleri ve arkadaşlarıyla doyasıya kar topu oynadı. Bu keyif, sıcak havayla birlikte karın erimesi nedeniyle 2 saat sürdü.

    AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı koordinesinde Muğla’nın Kavaklıdere ve Yatağan ilçesinden getirilen 30 ton kar Bodrum Belediye Meydanı'na döküldü. Dökülen 2 kamyon karı göre çocuklar büyük sevinç yaşadı. Hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü ilçe merkezinde kara hasret olan Bodrumlular, çocuklarıyla kartopu savaşı yapıp, gönüllerince eğlendi.

    AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ise kendisinin ilk karı 20 yaşındayken gördüğünü belirtip, "O zaman kendime söz vermiştim, Bodrumlu çocukları kar ile tanıştıracaım' diye. Bodrum'a çok sık kar yağmaz, yağsa da hep yüksek kesimlerde kalır. Ancak sahillerde olan çocuklarımız ne yazık ki kar göremez, oynama fırsatı bulamaz. Şimdi bu kendime verdiğim bu sözü tutup, hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Bundan sonra da yoğun kış aylarında Muğla'nın yakın ilçelerinden kamyonlarla kar getirip Bodrumlu çocuklarımızla buluşturmayı sürdüreceği" dedi. Gökmen, Kamyonlarla karın getirilmesine destek veren Kavaklıdere ve Yatağan Belediyelerine teşekkür etti.

    Berk İşaşir (10) Bodrum'da ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştığını belirtip, "Eğlenceli oldu. Dün bazı yerle kar yağmıştı. Ancak biz gidememiştik, kar ayağımıza geldi. Çok mutluyum" dedi.

    Çok mutlu olduğunu dile getiren Mert Karakaş (9) "Uzun zamandır kar görmeyi bekliyorduk. Buraya yağmadı ama başka yerlerden getirdiler. Arkadaşlarımla kar topu oynadık, çok da keyif aldık" dedi.

    Ev kadını Ebru Soytürk (32) de "Pandemi nedeniyle bir yere gidemiyordum ama kar ayağımıza geldi. Çok mutlu olduk. Çocuklar içinde değişik bir deneyim oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Yıllardır hayalini kurdukları karın ayaklarına geldiğini vurgulayan Serap Yılmaz (29) da  "Kar görmek izin uzak ilçelere gidiyorduk bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyoruz. Bodrum'da bir tarafta güneş bir tarafta kar. Dört mevsimi bir arada yaşıyoruz" dedi.

    Sıcak havayla birlikte meydana dökülen kar 2 saat içinde eriyerek tükendi.

    Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow