hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da Dünya Engelliler Haftası yürüyüşle başladı

    Bodrumda Dünya Engelliler Haftası yürüyüşle başladı
    expand

    Bodrum'da Dünya Engelliler Haftası yürüyüşle başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında çeşitli okul, vakıf ile derneklerin katılımıyla yürüyüş ve sonrasında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

    Dünya Engelliler Haftası için Bodrum Otobüs Terminali'nden bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki törenle devam etti. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan yardımcıları Önder Batmaz ve Ummahan Yurt, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

    Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunun ardından konuşma yapan Kaymakam Bekir Yılmaz, "Hepimizin görevi ve sorumluluğu engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, engellerini azaltmalarında yardımcı olmak. Onları topluma adapte etmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak. Biz bu günlerde bu haftalarda bir farkındalık oluşturmak adına güzel şeyler yapıldığına inanıyoruz" dedi.

    Törenin ardından Bodrum Engelliler Haftası etkinlikleri İskele Meydanı'nda çeşitli gösterilerle sürdü. Etkinlikte engelli bireyler şarkılar söyleyip şiirler okuyarak, keyifli saatler geçirdi.

    BODRUM (Muğla), DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow