hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da hazine arazisindeki kaçak yol çalışmasını zabıta durdurdu

    Bodrumda hazine arazisindeki kaçak yol çalışmasını zabıta durdurdu
    expand

    Bodrum'da hazine arazisindeki kaçak yol çalışmasını zabıta durdurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BODRUM (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Bodrum ilçesi Dereköy Mahallesi'nde, hazine arazisinde hafriyat dökülerek yapılan yol açma çalışması zabıta ekipleri tarafından durduruldu. Çalışmayı yapan kişiye ise Kabahatler Kanunu gereğince 18 bin lira idari para cezası kesildi.

    Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri devriye görevi sırasında, Dereköy Mahallesi, Kavakderesi mevkiinde hazine arazisinde hafriyat depolanarak yol açım çalışması yapıldığını tespit etti. Yapılan incelemede çalışmanın izinsiz olduğunu belirlenip., çalışma durduruldu. Ardından da ilgili kurumlara gönderilmek üzere tutanak tutuldu. İzinsiz yol açım çalışması yapan kişiye ise döktüğü hafriyat nedeniyle Kabahatler Kanunu gereğince 18 bin lira idari para cezası kesildi.
    Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bodrum'u ve doğal bitki örtüsünü korumak için göreve geldiğim günden beri ekiplerimle birlikte mücadeleyi sürdürüyorum. İzinsiz yapılan ve Bodrum'un florasını bozan her türlü çalışmanın Bodrum Belediyesi olarak karşısındayız. Kaçak hafriyat dökümü, izinsiz yol açım çalışması, kaçak iskele, ruhsatsız inşaat gibi yasa dışı uygulamalar, dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olan Bodrum'a zarar veriyor. Bizler, mücadeleye devam edeceğiz ve gerekli yasal cezai yaptırımları uygulayacağız" dedi.
    Öte yandan geçtiğimiz günlerde Küçükbük Koyu'nda bir inşaat firması tarafından denize doldurulan kaçak hafriyat ile ilgili temizleme çalışması ilgili firma tarafından devam edildiği bildirildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow