hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortakent Sahili'ni pırıl pırıl yaptılar

    Ortakent Sahilini pırıl pırıl yaptılar
    expand

    Ortakent Sahili'ni pırıl pırıl yaptılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, belediyenin 6 yıl önce  'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla başlattığı deniz dibi temizliği etkinliği Ortakent Mahallesi sahilinde devam etti. Öğrenci ve bazı işletmecilerin destek verdiği, 2 saat içinde toplam 245 kilogram atığın toplandı.

    Bu yıl Yalıçiftlik Koyu'ndan 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganı ile Sahil Güvenlik DEGAK Timi'nin de katılımıyla başlayan deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliği, Gümbet'in ardından Ortakent sahilinde devam etti. Sezon öncesi Bodrum Yarımadası'nın cennet koylarında gerçekleştirilen ve Bodrum Belediyesi Dalış ekibi tarafından yapılan temizlik etkinliğinin Ortakent etabına, 22 yaşındaki dalgıç Merve Nur Yaylalı da destek verdi. Denizde tüplü ve tüpsüz dalış yapan dalgıçların dip temizliği yaparken, kıyıda ise Mümtaz Ataman İlkokulu 4'üncü sınıf öğrenci ve öğretmenleri sahil şeridini çöplerden arındırdı. Ortakent sahilindeki bazı işletmelerinin personellerinin de katıldığı temizlik çalışması yaklaşık 2 saat sürdü. Azmak girişi, liman için ve civarı ile kıyı şeridinde yapılan temizlikte 115 kilogram araç lastiği, 48 kilogram plastik ambalaj, 27 kilogram cam 19 kilogram metal ve 36 kilogram da tekstil ve bahçe atığı toplandı.

    Bölgede hazır bekleyen Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kıyıda ayrıştırılan atıklar geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi. 'Denize En Çok Mavi Yakışır' etkinliği 28 Şubat Cuma günü, bir süre önce kesin korunacak hassas alan ilan edilen Yalıkavak-Küdür Yarımadası'nda devam edecek. Bodrum Belediyesi'nin çevre duyarlılığı konusunda farkındalığı geliştirmek ve özellikle çocuklara doğa ve deniz sevgisini aşılamak amacıyla başlattığı etkinlik kapsamında turizm sezonuna kadar toplam 15 koy atıklardan arındırılmış olacak.

    BODRUM (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow