hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da girişimcilik, istihdam ve kariyer kongresi

    Bodrumda girişimcilik, istihdam ve kariyer kongresi
    expand

    Bodrum'da girişimcilik, istihdam ve kariyer kongresi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından Bodrum ilçesinde Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi düzenlendi. Kongreye katılan araştırmacılar, 133 tam metin bildiri ve 6 adet poster bildiri sundu.

    MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve Girişimcilik Topluluğu iş birliğinde 'Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi' gerçekleştirdi. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen kongre, Bodrum'daki bir otelde yapıldı. Kongrenin ana teması nitelikli girişimcilik, nitelikli istihdam ve nitelikli işsizlikle mücadele olarak belirlendi. Kongreye 10 ülkeden 56 üniversite ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan araştırmacılar katıldı. Araştırmacılar, 133 tam metin bildiri ve 6 adet poster bildiri sundu. İki farklı panelde 8 panelist, girişimcilik, istihdam ve kariyerle ilgili konuları tartıştı.

    MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, dünyanın son yüzyılda küresel bir köye dönüştüğünü belirterek, "Önceden sömürdükleri bölgelerin kaynaklarına el koyan ülkeler, bugün yeni teknolojiler ve fikirlerle aynı egemenliği sürdürmek istemektedir. İşte bu nedenle, 'Girişimciliğin ve Yeniliğin Üssü' olmak en asli milli sorumluğumuz olmalıdır. Nitekim yakın gelecekte, ülkemizin hızla teknoloji ve yenilik ihraç eden konuma yükselmesi en büyük arzumuzdur. Üniversiteler olarak devletimizin desteğini arkamızda hissediyor, hiçbir ekonomik tehdide boyun eğmeden dimdik ayakta duran bir Türkiye inşa etme gayretiyle çalışıyoruz" dedi.

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow