hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datçalı öğrenciler, eğitim için Çek Cumhuriyeti'ne gitti

    Datçalı öğrenciler, eğitim için Çek Cumhuriyetine gitti
    expand

    Datçalı öğrenciler, eğitim için Çek Cumhuriyeti'ne gitti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde ortaokul öğrencileri, Erasmus+ Okul Eğitimi kapsamında AB uyumlu 'İlk Yardım ve Temel Afet Eğitimi' programı için Çek Cumhuriyet'inde eğitim alacak.

    Çek Cumhuriyeti'nin Nymburk şehrinde 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim programına, Datça Yılmazlar Ortaokulu'ndan 11-12 yaş arası 6 öğrenci ile bir idareci ve 2 öğretmenin yanı sıra, diğer katılımcı ülkeler Sırbistan,  Letonya, Romanya'dan da 5'er kişilik öğrenci grupları da katılacak. 'Erasmus+ Okul Eğitimi' kapsamında Türkiye Ulusal Ajans  koordinesinde yürütülen 'New-First  Aid in the School Teaching and Training' isimli proje ile Çekya'ya gidecek olan öğrenciler ile ailelerine yolculuk öncesi, Yılmazlar Ortaokulu 3D Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda veli ve öğrencilere program ile ilgili bilgiler aktarılırken, bilgi kitapçığı dağıtıldı. Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal toplantıda yaptığı konuşmada, "Sevgili öğrencilerimizin gözlerindeki heyecan benim de aynı şekilde heyecan duymamı sağlıyor. Yaşayacakları deneyim ve alacakları eğitimin onlar için çok anlamlı olacağına inanıyorum. Biricik evlatlarımıza bu deneyimi kazandırmak için azimle çalışan proje koordinatörü İngilizce ögretmeni Halil İbrahim Gül'e ve okul yöneticilerimize teşekkür ederim. Eminim ki öğrencilerimiz, Datça'mızı ve Türk çocuklarını çok iyi temsil edeceklerdir. Verimli, güzel anılar birikmiş  bir eğitim ve iyi  yolculuk geçirmenizi diliyorum" dedi.

    Çek Cumhuriyeti'ne gidecek olan 9 kişilik kafile daha sonra Aldal ile birlikte Datça İlçe Kaymakamı Mesut Çoban tarafından makamında kabul edildi. Kaymakam Çoban, Datça öğrenci grubunun Erasmus programına katacak olmalarından memnuniyet duyduğunu belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı ilçe milli eğitim müdürlüğü ile okul idareci öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Çekya'ya gidecek olan öğrenciler ile yakından ilgilendiren Kaymakam Çoban, öğencilerin ailelerinden ve yaşam alanlarından uzaktayken geçirecekleri bu zaman diliminde hem güzel bir eğitim alacaklarını hem de sorumluluk bilinçlerinin gelişeceğini belirterek, gelişmiş bir sosyal çevrede unutamayacakları bir deneyim kazanırken, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.

    Mehmet Çil / DATÇA (Muğla), (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow