hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli öğrenciler galoş üretiyor

    Engelli öğrenciler galoş üretiyor
    expand

    Engelli öğrenciler galoş üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'da zihinsel engelli öğrenciler, ürettikleri galoşlarla okul harçlıklarını çıkartıyor. Öğrencilerin galoş yaparken yaşadıkları mutluluk ise yüzlerinden okunuyor.

    Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki 5 derslikte öğrenim gören zihinsel engelli öğrenciler, yetenekleri ile dikkat çekiyor. Atölye dersi kapsamında 33 zihinsel engelli öğrenci, büyük bir mutluluk içerisinde girdikleri sınıflarında galoş üretiyor. Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'deki turistlik tesislerin yanı sıra iş yerlerine satılan galoşlardan elde edilen gelirleri öğrenciler okul harçlığı yapıyor. Öğretmen Erdoğan Çankaya, "13 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Buradaki amacımız çocuklarımıza el becerisi kazandırmak. Kendilerine güvenleri artıyor. Evlatlarımız gün geçtikçe galoş yapımında usta olmaya başladı" dedi.

    Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ercan Kılıç da "Galoş üretimi, çocukların üretime katılması, el, göz koordinasyonu, iş paylaşma ve birbirleriyle olan diyaloğu sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerin yeterliliği gün geçtikçe artıyor. Kendileriyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow