hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaris'te halatlarla yamaca fidan dikildi

    Marmariste halatlarla yamaca fidan dikildi
    expand

    Marmaris'te halatlarla yamaca fidan dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARMARİS (Muğla), (DHA)-GEÇEN yaz yaşanan yangında 13 bin 650 hektar orman alanı yanan Muğla'nın Marmaris ilçesinde yeniden ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Marmaris Belediyesi de bu çalışmalar kapsamında dik yamaçlara AKUT üyeleriyle birlikte fidan dikti.

    Marmaris Belediyesi, geçen yaz meydana gelen orman yangının ardından bitki örtüsünü kaybeden yerlerde yaşanan toprak kayması sonucu Marmaris-İçmeler yolu üzerinde de oluşan dik bir yamaca, AKUT ve Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Normal yollardan fidan dikiminin zor olduğu yaklaşık 1000 metrekarelik alana bellerine halat bağlayarak çıkan AKUT gönüllüleri, 30 adet Japon soforası fidanı dikti.

    JAPON SOFORASI TÜRÜ FİDAN DİKİLDİ
    Halatların bir ucunu üst kısımlardaki ağaçlara bağlayan ve aşağı sarkan iki AKUT gönüllüsü, fidanların dikileceği alanları kazdı. Ardından fidanları diken gönüllüler kucaklarında taşıdıkları damacanalarla fidanlara can suyunu verdi. Akasya türü ağaçlardan olan Japon soforasının çok hızlı büyüdüğünü, kök yapısıyla toprağa sıkı sıkı tutunduğunu belirten belediye yetkilileri yaz aylarında açan krem rengi çiçeklerin de arılar için polen deposu olduğunu ifade etti.  

    KAYBETTİKLERİMİZİN YERİNE BÜYÜYECEKLER
    Yangın ardından da seller nedeniyle doğanın dokusunda kayıplar yaşandığını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Yanan alanları tekrar yeşillendirmek için el birliğiyle çalışmalara devam ediyoruz. Bugün de AKUT ve Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği ile birlikte heyelan meydana gelen alanda fidan dikimi yaptık. Kaybettiğimiz her ağacın yerine yenisi büyüyene kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.  
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow