hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karabağlar Yaylası'nda 350 hektarlık sulak alanda biyolojik vektör mücadelesi başladı

    Karabağlar Yaylasında 350 hektarlık sulak alanda biyolojik vektör mücadelesi başladı
    expand

    Karabağlar Yaylası'nda 350 hektarlık sulak alanda biyolojik vektör mücadelesi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylası'ndaki 350 hektarlık sulak alanda; Büyükşehir Belediyesi tarafından ot sineği ile mücadeleye başlandığı bildirildi.

    Haşere ile mücadele konusuna bilimsel yaklaşan ve iki üniversite ile ortak çalışma yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde sivrisinek türlerini ve yaşadıkları habitatların haritasını çıkartarak buna göre ilaçlama yapıyor. Ege Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi tarafından Muğla genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle ilgili saha çalışmaları yapılıp, türleri mevsimlerine göre belirlendi. 2016 yılında Muğla genelinde 361 lavra örneğinden 352'sinin örnek teşhisi gerçekleştirildi ve toplam 12 farklı tür belirlendi. Belirlenen 12 farklı türden 2'sinin de bölge için yeni türler olduğu anlaşıldı. Bu çalışmaları kitap haline getiren Muğla Büyükşehir Belediyesi 'Entegre Vektörle Mücadele Hizmeti' ismiyle yayınladı.

    Muğla'nın 13 ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin  sinek ve haşereye karşı mücadelesi de aralıksız sürürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaz aylarında yoğun mesai harcadıkları biyolojik vektörlerle mücadeleyi kış aylarında da aralıksız sürdürüyor. Özellikle yağmur suları ile bataklığa dönüşen alanlarda oluşan ot sinekleri için çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri 207 personel ve 57 vektörel mücadele aracı ile foseptikler, bataklıklar, akışı yavaş olan arklar, bodrumlar, asansör boşlukları, sığınaklar, rögarları yıl boyu periyodik olarak ilaçlıyor. Bu kapsamda Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylası'ndaki  'tür tayini' çalışmaları sonucu 'Ochlerotatus Provocans' olduğu tespit edilen halk arasında 'ot sineği' olarak bilinen sivrisinek türü üzerine, doğaya ve çevre sağlığına zarar vermeyen biyolojik (BTI) ilaçlar ile 350 hektarlık sulak alanda ilaçlama çalışması başlatıldığı bildirildi.

    MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow