hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim Müdürü Töre'den tatilde kitap okuyun çağrısı

    Milli Eğitim Müdürü Töreden tatilde kitap okuyun çağrısı
    expand

    Milli Eğitim Müdürü Töre'den tatilde kitap okuyun çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA genelinde resmi ve özel olmak üzere 793 okulda görev yapan 13 bin 667 öğretmen ve 153 bin 293 öğrenci ile eğitim-öğretim yılı tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, tatil döneminde öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

    Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, geçen 16 Mart'ta okullarda eğitim-öğretime ara verilmesiyle başlayan uzaktan eğitim sürecinin sona ermesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Müdür Töre, pandemi sürecinin sağlık alanında olduğu gibi eğitimde de tüm dünyaya örnek teşkil edecek şekilde başarılı şekilde tamamlandığını belirterek, "Bu dönemde fabrika gibi çalışan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Halk Eğitim Merkezleri, Olgunlaşma Enstitüsü, Bilim ve Sanat Merkezleri ile eğitim camiası, sürecin görünmez kahramanları olmuşlardır. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

    Öğrencilere tatilde kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Töre, "Küresel salgınla beraber her şeyin başının sağlık olduğunu bir kez daha tecrübe ettik. Kovid-19 ile mücadelemizin en büyük destekçileri gençlerimiz olacaktır. Hem maske kullanımı ve sosyal mesafeye uymada göstereceğiniz dikkatli tedbirlerle hem de ailenizi yönlendirmenizle bu salgını beraber aşacağız. Sizler, mazinin mirasçıları, geleceğin liderlerisiniz. Bilgiyi üreten, yarına şekil veren,  köklü kültürümüzü geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Biliyoruz ki her gün yeni şeyler öğrenmeyi dert edinen,  her daim hedeflerine bir yenisini ekleyen gençler bu ülkenin birer yıldızı olup parlayacaktır. Bu yüzden de tatilde öğrendiklerinizi ve keşfettiklerinizi hayatınıza katma zamanı. Hepiniz sağlıklı ve güzel bir tatili hak ettiniz. Bu süreyi verimli olarak değerlendirmek için birçok seçeneğiniz olduğunu unutmayın. Sosyal ve kültürel etkinlikler yanı sıra özellikle kitap okuyarak değerlendireceğiniz bu zaman diliminin ardından yeni eğitim öğretim yılına hazır olacaksınız. Hepinize iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

    Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Töre, öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir gönül mesleği olduğunu belirterek, "Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, ulaştıkları bütün başarılarda, iyiliklerde, güzelliklerde en büyük pay ve başarı size aittir. Pandemi sürecinde göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak yeni Türkiye'nin genç evlatlarını sizler yetiştiriyorsunuz. Bu toprakları vatan yapan, bu ülkeye değer katan,  gece gündüz demeden özveri ile çalışan eğitimciler olarak sizlere minnettarız. Bu sorumluluğun bilincinde gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum" dedi.

    Töre, tatil dönemlerinin aile içi iletişimi ve birlikteliği kuvvetlendirmek için bir fırsat olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü;

    "Kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüvenli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan en önemli unsurda aile içi etkili iletişim ve koşulsuz sevgidir. Birlikte geçireceğiniz kaliteli zamanlar ve çocuklarınıza göstereceğiniz ilgi ve alaka neticesinde onları yeni eğitim öğretim yılına hazırlamış olacaksınız. Çok iyi biliyoruz ki güçlü Türkiye'nin mutlu çocuklarını sizlerin desteği, işbirliği ve gönül birliğiyle yetiştireceğiz."

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow