hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'da mezbaha artıklarından can dostlar için kompost mama üretimi

    Muğlada mezbaha artıklarından can dostlar için kompost mama üretimi
    expand

    Muğla'da mezbaha artıklarından can dostlar için kompost mama üretimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA, (DHA) - MUĞLA Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için artan gıdalar ve mezbaha artıklarından kompost teknolojisi kullanarak mama üretimine başladı.
    Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesinde sıfır atık belgesi bulunan mezbaha tesisinde, 252 bin 520 lira harcayarak, sokak hayvanları için mama üretim ünitesi kurdu. Mezbaha atıklarından, kamu kurum ve kuruluşları ile özel teşebbüslerin yemeklerinden arta kalan gıdalar ekipler tarafından tesiste toplanıyor. Kompost teknolojisi kullanılarak atık gıdalar mamaya dönüştürülüyor. Mamam ünitesinde, sokak hayvanları için 500 kilogram atıktan 12 saat gibi bir sürede toplam 200 kilogram mama ham maddesi üretiliyor. 1 kilogram mamanın 1 lira 98 kuruşa mal edildiği bildirildi. Mama ünitesinin kurulmasıyla, Büyükşehir Belediyesi'nin yılık 2 milyon 188 bin TL olan mama bedelinden kurtulduğu belirtildi.
    Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi hayvan bakım evi ile sokak hayvanları için günlük mama tüketiminin 300 kilogram olduğu bildirildi.
    Sokak hayvanları için kurulan mama üretim ünitesinde incelemelerde bulunup, tesiste çalışan işçilerle bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sokak hayvanlarına desteklerinin süreceğini söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow