hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kullanılmış kumaş parçalarından folklorik bebek yapıyor

    Kullanılmış kumaş parçalarından folklorik bebek yapıyor
    expand

    Kullanılmış kumaş parçalarından folklorik bebek yapıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NEVŞEHİR, (DHA)- NEVŞEHİR’in Derinkuyu ilçesinde kullanılmış kumaş parçaları folklorik bebeğe dönüştürülüp, önemli bir el sanatları ürünü olarak yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuluyor.
    Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Derinkuyu ilçesinde 1985'li yıllarda başlatılan folklorik bebek yapımı, yöre halkının da geçim kaynaklarından biri haline geldi. 15 yaşından beri folklorik bebek yaparak yerli ve yabancı turistlere sattığını söyleyen folklorik bebek sanatçısı, Eray Kabak (30), metal tel ile oluşturulan el ve ayakların kullanılmış kumaş parçaları yardımıyla folklorik bebeğe dönüştüğünü belirtti. Günde 15-20 folklorik bebek yaptığını söyleyen Eray Kabak, "15 yaşımdan beri folklorik bebek yaparak ailemizin geçimini sağlıyorum. Derinkuyu yeraltı şehri ile Aios Theodoros Kilisesi’ni dıştan gezen yerli ve yabancılar, folklorik bebeğe yoğun ilgi gösteriyorlar" dedi.
    'GÜNDE 5-10 ARASINDA SATIŞ YAPIYORUM'
    Folklorik bebekleri 5 ile 25 TL aralığında sattığını belirten Kabak, "Günde ortalama 5-10 arasında folklorik bebek satışı yapabiliyorum. Ancak hiç satış yapamadığımız zamanlar da oluyor. Bir yandan evimizin geçimini sağlarken diğer yanda da kullanılmış ve çöpe atılacak düzeydeki kumaş parçalarını yeniden kullanarak turistik el sanatları ürünü haline getirip bir israfında önüne geçmiş oluyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow