hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevşehir'in 40 köyünde tapu sorunları çözüme kavuşturuluyor

    Nevşehirin 40 köyünde tapu sorunları çözüme kavuşturuluyor
    expand

    Nevşehir'in 40 köyünde tapu sorunları çözüme kavuşturuluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR(DHA)- NEVŞEHİR’in 3 ilçesine bağlı 40 köyde,  vatandaşların 34 yıllık tapu sorununun çözümü için çalışma yürütülüyor.  
    Nevşehir’in Gülşehir, Hacıbektaş ve Avanos ilçesini içine alan 40 köyde 1988 yılında yapılan kadastro çalışmaları sonrasında tapu ile kadastro ölçümleri birbirini tutmadı. Bunun üzerine köylerdeki çok sayıda vatandaş mağduriyet yaşadı. Köylerdeki tapularda yaşanan kaymalar nedeniyle  çok sayıda  vatandaş , haklarını aramak için mahkemelere müracaat etti. Mahkemeler ise, tapu ile kadastro uyuşmazlığı nedeniyle karar vermekte zorlandı. Nevşehir Kadastro Müdürlüğü sorunun çözülebilmesi için Gülşehir, Hacıbektaş ve Avanos ilçelerini içine alan toplam 40 köyde çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Nevşehir Kadastro Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Alper Aytekin, “Gülşehir ilçesinde bulunan 84 bin parselde ve 40 birim köyde kadastro  çalışmalarına başladık. Çalışmalar bir program çerçevesinde devam etmekte.  Üçüncü grup diye planladığımız dağ köyleri tarafında ölçü çalışmaları bitti. Şu anda Gülşehir ilçesine  Civelek köyünde yersel ölçü çalışmaları devam ediyor. Bu köyde ilk kadastro çalışmaları 1988 yılında yapılmış.  Şu an bu çalışmalar ile meydana gelen kayıklıklar ve noksanlıklar ortadan kaldırılacak. Vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışma yürütmekteyiz. Bu yılın sonuna kadar da çalışmaların tamamlanacağını planlıyoruz” diye konuştu.
    Civelek Köyü Muhtarı Ömer Kara ise, uzun yıllardan beri  tapu ve kadastro değerlerinin birbirini tutmaması sonrasında vatandaşlar arasında ciddi sorunların yaşandığını belirterek, “Köyümüzdeki arazilerde kaymalar vardı.  Bu hatalardan dolayı, birçok vatandaş mağdur oluyordu. Köyümüzde 'Keli davası' diye birçok olaylar çıktı. Bunların düzeltilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Köylümüze hayırlı olsun. Bu sorun 1988 yılından beri devam eden bir sorundu. Son yıllarda 3 vatandaşımız da bu davalardan mağdur oldu” ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow