hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıl Elma’dan büyük başarı

    Kızıl Elma’dan büyük başarı
    expand

    Kızıl Elma’dan büyük başarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 'Göktürk' takımının geliştirdiği 'Kızıl Elma' adlı elektrikli araç, TEKNOFEST'te 'teknik tasarım' ödülünün sahibi oldu.
    Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Elektrik Makineleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Remzi İnan’ın katkıları ile Yerli Batarya Yönetim Sistemi tasarlanarak üretilen 'kızıl elma' dünyanın en büyük 2'nci havacılık festivali olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) sergilendi. Kızıl elma, batarya yönetim sisteminin kullanıcı dostu olması nedeniyle başarıyla finale kalarak, 'Teknik Tasarım' ödülünün de sahibi oldu. Çalışmalarıyla finallerde 11'inci olan Göktürk takımı da, elektrikli araç yarışlarının tanıtımı ve toplumda farkındalık oluşturmasına yönelik üstün çalışmaları dolayısıyla 'Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşviki' almaya hak kazandı.
    Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, büyük başarı elde eden 'Kızıl Elma'nın teknik ekibini ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı. Prof. Dr. Kar, üniversite olarak öncelikli alanlarda sonuç odaklı bir misyon ile hareket edildiğini ifade etti. Kar, Ar-Ge projelerinin desteklenmesinin büyük önem arz ettiğinin farkında olarak, bu tarz projelerin fikir aşamasından uygulamaya geçebilmesi adına üniversite olarak çaba sarf ettiklerini aktardı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow