hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde, koronavirüs tablosunda turuncu kategoride

    Niğde, koronavirüs tablosunda turuncu kategoride
    expand

    Niğde, koronavirüs tablosunda turuncu kategoride

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE (DHA) NİĞDE İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, koronavirüs vakalarının son günlerde iniş eğiliminde olduğu kentin, riskli anlamına gelen turuncu kategoride yer aldığını kaydetti. Koç, salgınla mücadele konusunda maske, mesafe ve temizlik konularının önemli olduğunu vurguladı.
    Kentteki vaka grafiği hakkında bilgiler veren Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Bilim Kurulu tarafından alınan kararları anlattı. Kararlar doğrultusunda kategori çalışması yapıldığını kaydeden Koç, "Bu kategoriler mavi, turuncu, sarı ve kırmızı olarak çeşitlendirildi. Yüz binde 10’un altındaki vaka sayısına sahip düşük riskli iller mavi, yüz binde 11-35 arası orta riskli iller sarı, yüz binde 36-100 arası yüksek riskli iller turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki çok riskli iller riskli kırmızı olarak gösterilecek.  Buna göre de muhtemelen bu hafta yeni skalalar geliştirilecek. Her il kendine göre bu skala doğrultusunda hangi kurallara uyması gerektiği anlamında gerekli önlemleri almış olacak" dedi.
    Niğde'nin turuncu kategoride yer aldığını anlatan Koç, "Kurallara uymak zorundayız. Vakalar azaldığında alınan  tedbirlere vatandaşlar uymazlarsa vakalar birden yükselebilir. Toplumun buna uyması gerek. Tedbir almadığınız takdirde bugün diyelim ki 10 vakanız var ise haftaya 100, diğer haftaya bu sayı binlere kadar çıkabilir ve binlerce kişi zor durumda kalabilir. Yaşlılarımız, hastalarımız var, dolayısıyla bu vatandaşlarımıza yazık etmiş oluruz. Bu insanları da bu nedenle korumamız gerekmektedir’’ diye konuştu. 
    VAKALARDA İNİŞ EĞİLİMİ VAR
    ​Niğde’deki vaka durumunda ciddi bir iniş eğilimi gösterdiğini aktaran Koç, şöyle devam etti:
    "Bu nedenle de ilimizdeki duruma gelince ilimizde ciddi bir iniş yapıldı ama vakalar şuan plato seviyesinde. İniş-çıkış yok ama kontrol edilmediğinde bu tekrardan çok hızlı bir şekilde yükselebilir. Biz bu nedenle maske takmaya kesinlikle uymak zorundayız. Muhtemelen bu sene maske ile geçmeli. Maskeyi bir aksesuar gibi düşünmek lazım. Zor bir durum da değil. 'Maske bulamıyorum' durumu yok. Dolayısıyla maske bu tip salgınlarda ve hastalıklarda koruyucu bir durum. Bu nedenle de maske takmaya uymak lazım. Özelliklede kalabalık ortamlardan uzak durmak gerekiyor. Maskenin çıkarıldığı ortamlarda, hastalığın karşısındaki insana direkt geçme durumu var. Bu yüzden maskelerimizi kalabalık ortamlarda çıkarmamaya özen gösterelim."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow