hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde Tahinlisi, tescillendi

    Niğde Tahinlisi, tescillendi
    expand

    Niğde Tahinlisi, tescillendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) tarafından coğrafi işaretler konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında, Niğde yöresine ait "Niğde tahinlisi’ Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillendi.
    NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu tarafından yapılan açıklamada, kentin yöresel ürünlerinin coğrafi işaretler aracılığıyla tescil edilerek koruma altına alınması ve ekonomik katma değerinin artırılması amacıyla başlatılan coğrafi işaret çalışmalarında hızla yol alındığı ifade edildi. Katırcıoğlu, yöre halkı tarafından yıllardır beğeniyle tüketilen ve Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan, ‘Niğde tahinlisi’ olarak bilinen tahinli pidenin Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillendiğini duyurdu.
    Başkan Katırcıoğlu, Niğde Kalsiti için de coğrafi işaret başvuru sürecinin devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:
    “Geleneksel metotlarla elde edilen bu ürünler kalite standartlarını yakalayan 'coğrafi işaret' ile mümkün olabiliyor. Bu sayede bu ürünler markalaşacak ve rakiplerinden ayrılacak. Dolayısıyla Niğde’nin bu ürünleri markalaştırmasıyla kent bir marka şehir olacak. Bu ürünleri ne kadar artırırsak kent için ekonomik anlamda fayda tescil etmiş olacağız.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow