hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'de KOBİ'lere 'Nefes Kredisi' yeniden başlatıldı

    Niğdede KOBİlere Nefes Kredisi yeniden başlatıldı
    expand

    Niğde'de KOBİ'lere 'Nefes Kredisi' yeniden başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de küçük ve orta ölçekli işletmleler (KOBİ) için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde daha önce 3 kez gerçekleştirilen  'Nefes Kredisi' tekrar başladı. Kentte KOBİ'lerin kullanması için 20 milyon lira kaynak oluşturulduğu açıklandı. 
    KOBİ'lerin finansmana erişimde yaşadıkları sıkıntılara çözüm sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nın (NİTSO) katkılarıyla Nefes Kredisi projesinin dördüncüsü başlatıldı. NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Niğde Denizbank Şube Müdürü Ejderhan Arabacı bir araya gelerek TOBB Nefes Kredisi Protokolü imzaladı.
    Başkan Şevket Katırcıoğlu, koronavirüs salgınının ardından KOBİ’lere işyerini açamadığı bu dönemde acil ve zaruri giderlerini karşılamak üzere nefes olmayı amaçladıklarını belirterek, "Kentte proje kapsamında odamızın Nefes Kredisi için finansman karşılığı ayırdığı tutar 2 milyon lira olup, üyelerimize kullandırılmak üzere toplam 20 milyon TL tutarında bir kaynak oluşturduk. Üyelerimiz bugünden itibaren Nefes Kredisi’nden faydalanmaya başlayacak" dedi.
    Nefes kredisinin şartları ile ilgili bilgi veren Katırcıoğlu, şöyle konuştu: "Cirosu 25 milyon TL'nin altında olan işletmelerimiz bugünden itibaren odamızdan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabilecekler. Üyelerimize kısa sürede TOBB ve bankaların da sağlayacağı kaynakla 20 Milyon TL'nin üzerinde kredi sağlanacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu tutar işletmelerimizin yıllık cirosuna göre 50 bin ila 100 bin arasında değişebilecek. TOBB Nefes Kredisi faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. 2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek. Kredinin yüzde 80'i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Üyelerimiz ilk aşamada kredilerini Denizbank aracılığı ile kullanılabilir. Yaklaşık 2 hafta sonra kamu bankaları da projeye katılacaklar. Onlarla birlikte Nefes Kredisi projemiz daha da güçlenecek."
    Nefes Kredisi için Vergi ve SGK'dan 'borcu yoktur' yazısı istenmeyeceğini vurgulayan Katırcıoğlu, "Ayrıca ilave maddi teminat istenmeyecek. 50 bin lira kredi için 150 lira, 100 bin lira için 300 lira banka masrafı dışında ek masraf olmayacak. KGF kefaleti için mevzuat gereği yüzde 0,75 komisyon alınacak. Tüm sektörler başvurabilecek" dedi.
    Niğde Denizbank Şube Müdürü Ejderhan Arabacı da proje ile ilgili şöyle konuştu: "Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasaya faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde yer aldık. KOBİ’lerimiz koronovirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu dönemde ülkemiz için fedakarlık yaparak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Onlar üzerine düşeni yaptı. Bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. TOBB nefes kredisini kullandıran banka Denizbank ailesi olarak KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum"

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow