hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de koronavirüs denetimi yapıldı

    Niğde’de koronavirüs denetimi yapıldı
    expand

    Niğde’de koronavirüs denetimi yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek ve kent protokolü tarafından, kentteki semt pazarlarında ve iş yerlerinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim yapıldı.
    Niğde Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen denetimlere, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve Niğde Esnaf ve Sanatkarları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil katıldı. Ekipler, iş yerlerinde ve semt pazarlarında gerekli tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etti. Kurallara uymayanlar uyarıldı.
    Vali Yılmaz Şimşek, kentteki koronavirüs vakalarının arttığını kaydetti. Virüse karşı vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Vali Şimşek, "Bu işin ciddiyetini, bu işin şakası olmadığını vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. İlimizdeki durum ciddiyetini koruyor. Bu virüsün yaşlılar üzerindeki etkisini biliyoruz. Yaşlılar üzerinde ölümcül etkisi var hepinizin bildiği üzerine. Yaptığımız araştırmaya göre bu virüs en çok aile içi temastan bulaşıyor. Bu nedenle aile içi temasa çok dikkat etmemiz lazım. Aile içi temasta yaşlılarımızı korumamız, bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor. Hep birlikte maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak bu artış hızını önleyebiliriz. Bu artış hızını geriye çevirebileceğimize inanıyoruz ve vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow