hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği çalıştayı düzenlenecek

    Niğde’de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği çalıştayı düzenlenecek
    expand

    Niğde’de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği çalıştayı düzenlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE’de 30 bilim insanın katılımıyla küçükbaş hayvan yetiştiriciliği çalıştayı düzenlenecek. 
    Türkiye Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Niğde'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği stratejik yol haritası belirleme çalıştayı ön bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Niğde Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Asım Baş, TURJAF Editörü ve Çalıştay Başkanı  Prof. Dr. Ahmet Şekercioğlu ve  Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Dermikol katıldı.
    Çalıştay Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, çalıştayın 30-31 Mart 2020 tarihinde gerçekleşeceğini söyledi. Ülke açısından önemli bir çalıştay olduğunu belirten Şekeroğlu, "Türkiye küçükbaş hayvan yetiştiriciliği çalıştayını yapıyoruz. Çalıştayda Türkiye’deki küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin genel durumuna bir göz atacağız. Bunun yanında Niğde'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yol haritasını belirleyeceğiz. Bu yol haritasıyla bundan sonraki süreçte bakanlığımızın veya bu konuda politika belirleyicilere bir bilgi vereceğiz. Yol haritası oluşturulacak o nedenle çalıştayımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çalıştayı Tarım Bakanlığı, Niğde Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, üniversite ve ahiler gibi değişik kuruluşlar birlikte düzenliyor. Yaklaşık 30 tane bilim insanı katılarak bildiriler sunacak” dedi.
    Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ise kentin tarımda markalaşma yolunda tarım kimliği olan illerden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, "İlimiz koyun keçi ıslahında Türkiye’nin sayılı illerinden. En başarı illerinden ilk üçteyiz. Çalıştayın Türkiye’nin küçükbaş hayvancılığı için önemli çok güzel sonuçlar alacağımıza da eminim” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow