hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’nin bitkisel üretim değeri artıyor

    Niğde’nin bitkisel üretim değeri artıyor
    expand

    Niğde’nin bitkisel üretim değeri artıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde’nin Bitkisel Üretim değeri ve Tarımsal Üretim Değerinin önemli bir artış sağladığını söyledi.
    Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ 2017 yılında Niğde’nin Bitkisel Üretim Değeri 1 Milyon 863 bin 799 TL iken 2018 yılında yüzde 55 artış sağlayarak 2 milyon 395 bin 35 TL’ye yükseldi.  Öte yandan Tarımsal üretim değeri 2017 yılında 3 milyar 8 milyon iken 2018 yılında yüzde 60 artış sağlayarak 5 Milyar TL’ye yükseldi. Ayrıca ilimizde Kişi başı tarımsal Üretim Değeri 2017 yılında 10 bin 815 TL iken 2018 yılında ise kişi başı Tarımsal Üretim değeri yüzde 53 artış sağlayarak 13 Bin 718 TL’ye yükselmiştir. Son iki yıl içerisinde çiftçimizin gelirinin önemli ölçüde arttığını söylersek abartmış olmayız. İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin eğitimlerinin sürdürülmesi, tarımsal desteklemelerin arttırılması, mera çalışmalarının yapılması, bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları, ÇATAK Projesi çalışmaları, yem bitkileri, sertifikalı tohum ve fidan, bayii denetimleri, hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele, tarımsal istatistik tutulması, ÇKS, arazi toplulaştırma çalışmaları, gıda denetim hizmetleri, kırsal kalkınma ve örgütlenme çalışmaları, tarımsal tesislerin kurulması, sulama sistemi geliştirilmesi, alternatif ürün projeleri, münavebeli üretim modeli, ürün dane kaybı önlem  gibi çalışmaları, Bakanlığımızın Stratejik Kalkınma Planı ve gerekse yerelde İl Müdürlüğünce, hazırlanan Tarımsal Stratejik Belgesi doğrultusunda koordineli olarak bu çalışmaların yürütülmesi ile çiftçilerimize yansıtılmaktadır” dedi.

    Müdür Baş; “Niğde’nin Bitkisel ve Hayvansal Üretim Değerinin artması, çiftçilerimizin ve tarım sektörünün daha da geliştirilmesi için getirisi yüksek, örnek projelere yer vermeye devam edeceğiz. Çiftçilerimizin ve çiftçi örgütlerinin ve ilgili kurumların işbirliği ile uygulamayı planladığımız projeler Niğde’nin ve ülkemize katkı sağlayacak ve yön verecektir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow