hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KFMİB Başkan Yardımcı Gürsoy: Fındık, ekonomimizin motoru

    KFMİB Başkan Yardımcı Gürsoy: Fındık, ekonomimizin motoru
    expand

    KFMİB Başkan Yardımcı Gürsoy: Fındık, ekonomimizin motoru

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa KIRLAK/ORDU,(DHA) - KARADENİZ Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkan Yardımcı Dursun Oğuz Gürsoy,  2020 yılı mahsulünün üreticilere ve ihracatçılara hayırlar getirmesini dileyerek "Fındık, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ihracat ürünü ve bizim ekonomimizin motoru" dedi.

    Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) 8'inci meslek komitesince 2020 yılı mahsulü kabuklu iç ve kabuklu fındığı ekonomiye ilk kazandıran firmalar için ödül töreni düzenlendi. Törende ilk natürel fındık satışını yapan Yüksel Göl ile ilk iç fındık satışını yapan İlyas Yalçın’a ödülleri; Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkan Yardımcı Dursun Oğuz Gürsoy, OTSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım ile Kenan Yavuz tarafından verildi.

    KFMİB Başkan Yardımcı Dursun Oğuz Gürsoy, Altınordu ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fındık kırma fabrikasının bahçesinde düzenlenen törende, 2020 yılı mahsulünün üreticilere, manavlara ve ihracatçılara hayırlar getirmesini dileyerek, ihracatla fındığın ülkeye hayırlı dövizler getirmesi temennisinde de bulundu.  Gürsoy, "Fındık Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ihracat ürünü ve bizim ekonomimizin motoru. Hasat her ne kadar devam ediyorsa da artık yavaş yavaş fındık pazara inmeye başladı. Birçok manav ve sanayici arkadaşımız artık imalata ve alışverişe başlamış durumdalar." diye konuştu.

    OTSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım ise bölge ve ülke için önemli olan fındığın pazara inişini bu şekilde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "İnşallah bu seneki hasat çok bereketli geçer. Hem sanayici hem de diğer paydaşlar yüksek kazanç elde ederler. Ülkemize çok ciddi döviz kazandıran bu sektörün canlı olması bizleri de gururlandırıyor" dedi.

    OTSO Meclis Başkan Yardımcısı Osman Çakmak da “Dünyada fındıktaki en önemli güç hala Türkiye’nin elindedir; bu gücün ne kadar önemli olduğunu son birkaç yılda daha fazla kavramaktayız. Malumunuz yabancı fabrikaların kapandığı otomotiv sektörünün durduğu birçok sektörün can çekiştiği bir yerde fındık ekonomisi ve fındık sanayisi üreticisi ile birlikte dimdik ayakta bu ülkenin ekonomisine yaşantısına katkı sağlamaktadır" ifadelerinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow