hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçe'de sürü yönetimi kursu başladı

    Bahçede sürü yönetimi kursu başladı
    expand

    Bahçe'de sürü yönetimi kursu başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAHÇE (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Bahçe İlçesinde, keçi, koyun yetiştiricilerine yönelik "Sürü Yönetimi Kursu" açıldı.
    Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bahçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kurs açılışına, İlçe Tarım ve Orman  Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Osmaniye Damızlık Keçi Koyun Yetiştiricileri Birliği temsilcisi Mehmet Dokgöz, kurs öğretmenleri olarak ise Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Abdi Yılmaz, Mehmet Acar ve Bekir Tokçelik ve kursiyerler katıldı.
    Kurs açılışında konuşan İlçe Tarım Müdürü Müftüoğlu, 24 Şubat'a kadar devam edecek olan 128 saatlik kursun başlatıldığını belirterek, "Kursumuz, İlçe Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimlerimiz Abdi Yılmaz Bekir Tokçelik ve Mehmet Acar tarafından verilecektir.  Sürü Yönetimi Kursuna 25 adet keçi koyun yetiştiricimiz katılmaktadır. Bakanlığımızca her yıl yayınlanan hayvancılık destekleme tebliği kapsamında destekleme şartlarını yerine getiren keçi, koyun yetiştiricilerine 5 bin Türk lirası Sürü Yöneticisi Çoban İstihdam Desteği verilmekte ve çoban desteğinden faydalanmak için ise bu kursa katılmak gerekmektedir. Sürü Yönetimi Kursumuzun İlçemiz ve tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow