hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Coşkun’dan turp işçileri ve turp üreticilerine ziyaret

    Vali Coşkun’dan turp işçileri ve turp üreticilerine ziyaret
    expand

    Vali Coşkun’dan turp işçileri ve turp üreticilerine ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efendi ERKAYIRAN/ KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kadirli ilçesindeki turp yıkama ve paketlemesinin yapıldığı Savrun Çayı kıyısında turp üreticileri ve işçileri ile bir araya geldi.
    Beraberinde Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ile birlikte Savrun Çayı kıyısındaki yıkama ve paketleme yerlerini ziyaret eden Vali Coşkun, turpun yıkanma ve paketleme işlemleri hakkında bilgi aldı.
    Kadirli Turp Üreticileri Birliği Başkanı Soner Topalhan, Vali Coşkun’a verdiği bilgilerde Kadirli’nin ülkenin turp ihtiyacının yüzde 80’ini karşıladığını ifade ederek, “Turp hasadı kasım ayının ilk haftası başlıyor mart ayının sonunda bitiyor. 5 ay süren sezon boyunca turp üretim ve paketleme işinde yaklaşık 6 bin kişi istihdam ediliyor. Turp, ilçemizin ekonomisine sezonda yaklaşık 100 milyon lira katkı sağlıyor” dedi.
    Ziyareti sırasında üreticiler ve turp işçileri ile bir süre sohbet eden Vali Coşkun, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün Kadirli ilçemizin ekonomisinin önemli bir tarım ürünü olan turpun yıkanıp paketlendiği Savrun Çayı kıyısında turp üreticilerimizi ve işçilerimizi ziyaret ediyoruz. Bildiğiniz üzere Kadirli ilçemiz, ülkemizin turp ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Turp, yetiştirilmesinden paketlenmesine büyük bir emek istiyor. Üreticimize de, turpları yıkayıp paketleyen işçi kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.
    Turp üreticileri ve işçileri, Vali Coşkun’un ziyaretinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow