hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz'dan turp işçilerine tatlı ikramı

    Vali Yılmazdan turp işçilerine tatlı ikramı
    expand

    Vali Yılmaz'dan turp işçilerine tatlı ikramı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), (DHA)- OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, Türkiye’nin turp ihtiyacının yüzde 74’ünün karşılandığı Kadirli ilçesinde turp tarlaları ile yıkama ve paketleme tesislerini ziyaret ederek, işçilere tatlı ikram etti.
    Turp sezonunun başlaması nedeniyle Kadirli’ye gelen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Vayvaylı Köyü'nde turp üreticisi Hakan Küçükcan’a ait turp yıkama ve paketleme tesislerini ziyaret etti. Programa Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa As, İlçe Tarım Müdürü Fatin Rüştü Özeser, Orman Müdürü Beyhan Altıntaş, Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir ile bazı daire müdürleri katıldı. Çalışmalar ve turp çeşitleri hakkında bilgiler alan Vali Yılmaz, daha sonra Yukarıbozkuyu Köyü'nde Türker Öz’e ait tesisleri de gezdi. Vali Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, "Turp’un yüzde 74’ü Kadirli ilçesinde üretilmektedir. Kadirli’de 50 bin dönüm arazide turp üretimi yapılmaktadır. Yaklaşık 5 bin kişi bu alanda çalışmaktadır. Turp üretimi Osmaniye'ye, Kadirli'ye çok büyük ekonomik katkısı olmaktadır. Üreticilerimize bereketli bol kazançlar diliyorum" dedi. 
    Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından Savrun Çayı üzerinde kurulan turp yıkama ve paketleme havuzlarını ziyaret ederek, işçilerle sohbet edip tatlı ikramında bulundu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow