hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019'da Osmaniye'de 7 bin 325 kişi işe yerleştirildi

    2019da Osmaniyede 7 bin 325 kişi işe yerleştirildi
    expand

    2019'da Osmaniye'de 7 bin 325 kişi işe yerleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, 'İstihdam Seferberliği' kapsamında 2019 yılında 7 bin 325 işsizin işe yerleştirildiğini söyledi. 
    2019 yılına ilişkin istatistiki verileri açıklayan İŞKUR İl Müdürü Altunkaynak, kurum olarak işsizleri işle buluşturmanın yanında iş ve meslek danışmanlığı, iş kulübü hizmetleri, işsizlik sigortası ödeneği, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu ödemeleri, meslek edindirme kursları ve çalışma ilişkileri servisiyle hizmet verdiklerini söyledi. Engelli istihdamının artırılmasına yönelik olarak, 50 ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde, engelli işçi istihdamının sağlanması için belirlenen gün ve saatte İşveren ve İŞKUR birlikteliğinde mülakatlar yapılmakta olduğunu kaydeden Altunkaynak, 2019 yılında toplam 148 engelli vatandaşın istihdam edildiğini ifade etti.
    İşgücü Yetiştirme Kursları kapsamında açılan 1133 adet kurs ve programa; 4 bin 656 erkek ve 4 bin 437 bayan olmak üzere toplamda 9 bin 93 kişinin katılarak sertifika ve belgelerini aldığını aktaran Müdür Altunkaynak şöyle devam etti: "Girişimcilik eğitimi kapsamında düzenlenen 26 programa 438 kursiyer katılarak girişimcilik sertifikalarını almışlardır. Bunlardan bir kısmı aldıkları belgeler ile işyeri açarak hem iş sahibi oldular hem de istihdama katkı sağladılar. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz Sosyal Çalışma Programları ile üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışmalarını, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilmelerini sağlayacak şekilde çeşitli Kamu kurumlarında kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi çeşitli alanlarda olmak üzere başarılı, aktif öğrenci kaydı olan,toplamda 90 yükseköğretim öğrencisinin yaz boyunca istihdamı sağlandı. Çalışma İlişkileri Servisi ile işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlık konularını incelemekte ve gerekli yönlendirmeleri yapmaktayız. 2019 yılında Alo 170 işçi şikayet ve istek hattı üzerinden gelen toplam 783 adet şikayet ve istek dilekçesi incelenerek gerekli işlemler yapılmıştır. İşsizlik sigortası ödeneği kapsamında başvuranların içinden 4 bin 165 kişiye en az 6 ay süreyle çalışmadıkları süre için işsizlik ödeneği bağlanmıştır. 18 işverenimiz kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmış ve çalıştırdıkları kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalanmıştır. Çalışan işçiye hak kazanması halinde yapılan bir diğer ödenek olan Ücret Garanti Fonu kapsamında 803 kişiye ödeme yapılmıştır. Doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilmiş olan kişilerin çalışmadıkları süre için verilen yarım çalışma ödeneğinden 40 kişi faydalanmıştır."
    İşsizlerin iş kapısı olarak işgücü piyasasında aktif rol oynamaya devam edeceklerini belirten İl Müdürü Altunkaynak, temel hedef olan istihdama önemli katkılar sağlamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow