hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 96'ncı yılı kutlandı

    Atatürkün Osmaniyeye gelişinin 96ncı yılı kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 96'ncı yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 96'ncı yıldönümü törenlerle kutlandı.
    İlk program Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında yapıldı. Buradaki törende Atatürk'ün temsili karşılanması gerçekleştirildi. Siren çalarak gelen, Türk bayrağı ve çiçeklerle süslenmiş trenin vagonundan inen izciler, taşıdıkları Türk bayrağını Vali Erdinç Yılmaz'a teslim etti. Vali Yılmaz'da Türk bayrağını öperek teslim aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi mehter takımı gösterisini sundu. Konser sırasında, Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 96'ncı yıldönümü nedeniyle 21 pare top atışı yapıldı.
    Atatürk Anıtı'ndaki programda, Vali Erdinç Yılmaz Atatürk Anıtı'na, çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yılmaz, şeref defterini imzaladı. 
    Vali Erdinç Yılmaz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve aziz şehitleri rahmetle yad ettiğini, gazileri ise minnet ve şükranla andığını belirterek, "Atatürk'ün Osmaniye’ye gelişinin 96'ncı yılını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow