hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    expand

    Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de bu yıl Uluslararası Geleneksel Kültür-Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında 23'üncüsü düzenlenen "Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı.
    Kent merkezindeki Kıbrıs Şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) öncülüğünde, pandemi kurallarına uygun şekilde, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen program da, yurdun değişik illerinden gelen şairler şiirlerini okudu.
    OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak açılış konuşmasında,  bu yılki ödül törenlerinin koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katılımlarıyla yapılmasına karar verdiklerini belirterek, "Yarışmamıza 16 ilden katılım gösterildi. Osmaniye, Aydın, Van, Şanlıurfa, Ankara, İzmir, Balıkesir, Kahramanmaraş, Denizli, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Erzurum, Mersin, Hatay ve Adana'dan yarışmacılarımız şiirleriyle katıldılar. Covid 19 salgını dolayısıyla, uzaktan gelmesi zor olan arkadaşlarımızı değil de, yakın olan çevre illerimizdeki yarışmacılarımızı programımıza davet ettik. Geçtiğimiz yılki yarışmalarımıza Türkiye genelinden 41 il 3 yurt dışı olmak üzere 167 şair katılmıştı. 22 yıldır ertelemeden ve önceden belirlediğimiz ödül törenlerini gerçekleştirdik. Bu yarışmayı iptal edemezdik çünkü sonuçlanmıştı ve 22 yılda 3 bin 730 kişi katılım gösterdi. Bunlara ekmek, kalem, karanfil gibi 5 ayrı ödüller verdik. Bu yılki katılımcılarla birlikte 3 bin 827 kişiye ödül vermiş oluyoruz. Bu yılki saldın ve bir takım nedenlerden dolayı katılımcı sayımız 97 kişiydi. Ödül törenimize katılamayan yarışmacılarımıza ise ödüllerini yine kargoyla adreslerine yollayacağız" dedi.
    Etkinliğe katılan Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ise konuşmasında, kurum olarak kentin tanıtımı için bir takım etkinlikler yaptıklarını ve bağlı birimlerde bakım onarım çalışmaları gibi benzer çalışmalara devam edildiğini belirterek, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde olan müze, kültür merkezi, kütüphane müdürlüklerimiz, bununla birlikte bütün otellerin denetim ve izinleri, acente, dizi ve film çekimlerinin izinleri gibi bir çok bize bağlı birimler ve bu birimlerin denetimleri ile ilgili sorumluluklarımız var. Fakat bunların içerisinde, Ozanlarımız,şairlerimiz ve yazarlarımız için düzenlenmiş olan etkinliklere katılmak bizler için bir onurdur, şereftir" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından, dereceye giren şairler, şiirlerini okuyup, ödüllerini aldılar. Yarışmada ilk üç dereceye giren yarışmacıların ardından, şiirlerin puan durumlarına göre; Yazar Yaşar Kemal, Şair A. Neşet Dinçer, Eğitimci- Şair Salih Sefa Yazar, Gazeteci- Ali Rıza Karadağ, Gazeteci M. Cemal Şenadam, Gazeteci Ahmet Birgül, Şair Yazar Ahmet Borazan, Şair-Yazar-Eğitimci Süleyman Yurtsever, Şair-Yazar- Yüksel Öktem,  Matbaacı Kültür ve sanat dostu Remzi Çakmak, Ressam-Şair-Müzisyen Mustafa Dinletir, Gazeteci Gökhan Erkmen anılarına ve  bu etkinliği 23 yıldır düzenlenmesinin onuruna Gazeteci Şair Yazar Mustafa Bardak özel ödülü olarak plaket ve özel hediyeler verildi. Ödüller de yine hijyen kuralları çerçevesinde, şeffaf poşet içerisinde katılımcılara takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow