hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli astsubaylardan, 'koronavirüs günlerinde yaşam' konulu yarışma

    Emekli astsubaylardan, koronavirüs günlerinde yaşam konulu yarışma
    expand

    Emekli astsubaylardan, 'koronavirüs günlerinde yaşam' konulu yarışma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye İl Başkanı Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Şenel Yıldız, genel merkez tarafından 'Koronavirüs günlerinde yaşam' konulu makale yarışması düzenleneceğini söyledi.
    Başkan Yıldız, yarışmanın amacının koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında evinde kalan üyeler ve yakınlarının, moral ve motivasyonlarını üst seviyelere çıkarmak, kaygı ve endişe düzeylerini azaltmak, meslektaşlar arasındaki dayanışmayı diri tutmak, salgınla mücadelede mesleki ve toplumsal duyarlılığı artırmak olduğunu söyledi.
    Yarışmaya, tüm emekli astsubaylar ile birinci derece yakınlarının katılabileceğini belirten Şenel Yıldız, "Koronavirüs günlerinde yaşam' başlığı altında değerlendirilebilecek salgın öncesi yaşantımız, salgın sırasında yaşantımız, değişen alışkanlıklarımız, değişmeyen alışkanlıklarımız, yeni alışkanlıklarımız, salgın esnasında yitirdiğimiz değerlerin hatırlanması, aile içi ilişkiler, akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri, hayatta gereğinden fazla önem verdiğimizi gördüğümüz hususlar, sosyal dayanışma örnekleri gibi konular ele alınabilecektir. Makalelerin değerlendirilmesi TEMAD Yönetim Kurulu tarafından oluşturulacak heyet tarafından yapılacaktır. Değerlendirmelerde yazım tekniği, metodoloji, dil ve ifade yeteneği ve özgünlük hususları dikkate alınacaktır" dedi.
    Başkan Yıldız, yarışmalarda birinci olana sertifika ve 3 bin lira, ikinciye sertifika ve 2 bin lira ve üçüncüye ise sertifika ve 1000 lira para ödülü verileceğini, dereceye giren makalelerin ise TEMAD dergisinde yayımlanacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow