hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filyasyon çalışmaları gece yarısına kadar devam ediyor

    Filyasyon çalışmaları gece yarısına kadar devam ediyor
    expand

    Filyasyon çalışmaları gece yarısına kadar devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de koronavirüsle mücadelede, filyasyon çalışmaları her gün, gece yarısına kadar devam ediyor.
    İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, haftanın her günü sabah 8.00'den gece 24.00'e kadar büyük bir özveri ile vatandaşlara hizmet veriyor.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, koronavirüse yakalanarak ilaç tedavisine başlayanların ve bu hastaların temasta bulunduğu yakınlarına ulaşan filyasyon ekiplerinin, çalışmalarına ara vermeden büyük bir titizlikle, gece gündüz tüm vatandaşları kapsayacak şekilde çalıştıklarını söyledi. Hasan Öznavruz, "Filyasyon ekiplerimiz elde ettikleri doğru bilgiler ile doğru kişiyi izole ettikleri zaman birçok insanın hastalığa yakalanmasının da önüne geçilmekte, hatta bulaşma olduktan sonra kaybedeceğimiz hayatların da önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır. Filyasyon ekiplerimiz Covid-19 ile mücadelede önemli bir görev üstlenmektedir. Sağlık çalışanlarımız hafta sonu, gece, gündüz, bayram, tatil demeden fedakarca çalışıyor. Vatandaşlarımızı sosyal mesafe kuralına uymaya, maske takmaya, temizliğe dikkat etmeye ve Filyasyon Ekiplerimize gerekli desteği vermeye davet ediyoruz" dedi.
    KORONAVİRÜS DANIŞMA HATTI KURULDU
    Müdür Öznavruz, koronavirüs pandemisi döneminde hasta, temaslı vatandaşlar ve yakınlarının hastalıkları ve hastalıklarının seyri hakkında bilgi alabilecekleri, taleplerini iletebilecekleri "Korona Danışma Hattı'nın İl Sağlık Müdürlüğünde kurulduğunu söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow