hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın çiftçilerden Vali Coşkun'a teşekkür ziyaret

    Kadın çiftçilerden Vali Coşkuna teşekkür ziyaret
    expand

    Kadın çiftçilerden Vali Coşkun'a teşekkür ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Merkeze bağlı Değirmenocağı Köyü'nde, kesme gül üretimi yapan bir grup kadın çiftçi, Vali Ömer Faruk Coşkun'a teşekkür ziyaretinde bulundu.
    Ziyaretten  dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Vali Coşkun, "Kadın çiftçilerimizin söz konusu projeler kapsamında, yaptığı çalışmalar neticesinde takdire şayan bir sonuç elde etmelerinden duyduğu memnuniyet duymaktayım." dedi.
    Vali Coşkun, bu tür çalışmalarda başarının tesadüfi olmadığını, elde edilen başarının arkasında güzel bir eğitim ve ekip çalışmasının olduğunu söyledi. Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde çalışan personellere, bu projeye verdikleri destek ve katkılardan dolayı İl Müdürü İbrahim Sağlam şahsında herkese teşekkürlerini iletip, kadın çiftçileri de, bu projeye katılımları, gösterdikleri medeni cesaret, çalışma azmi ve nihayetinde başarılarından dolayı tebrik etti.
    Vali Coşkun, konuşmasının devamında Osmaniye'nin tarımda çok iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, "Tarım ve Orman Bakanlığının 'Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar' ve SODES Çalışması kapsamında uygulanan 'Gül Kokulu Eller' projeleri sayesinde İlimizin bundan sonra kesme gül yetiştiriciliği ve süs bitkileri üretimi açısından daha çok sesini duyuracak." dedi.
    Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam ise yaptığı konuşmada, "Çiftçilerimizin tarımsal üretimden daha çok gelir kazanmalarına yönelik eğitim ve demonstrasyon faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Bu ve benzeri projelerden daha fazla uygulama yaparak uyguladığımız her projenin iyi sonuçlar verebilmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" dedi.
    Kadın çiftçiler de, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Valiliğin vermiş oldukları proje desteklerinden dolayı çok mutlu olduklarını, bundan sonraki hedeflerinin kesme gül üretiminde başarıyı perçinlemek ve daha sonra yeni üretim alanları oluşturmak olduğunu söylediler. Ayrıca, proje ve teknik destekle bu işi daha iyi kavradıklarını, sektörün gelir getirme potansiyelini gördüklerini kaydeden kadın çiftçiler, örtü altı kesme gül üretim alanına yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olacaklarını da belirterek Vali Ömer Faruk Coşkun'a kendi ürettikleri güllerden bir buket takdim ettiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow