hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kansere sergiyle dikkat çektiler

    Kansere sergiyle dikkat çektiler
    expand

    Kansere sergiyle dikkat çektiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de ülkedeki farklı hastanelerde tedavi görerek sağlığına kavuşan kanser hastalarının hayat hikayeleri ve fotoğraflarından oluşan sergi açıldı. 
    Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğinde, 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında erken teşhisin önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla sağlığına kavuşan kanser hastalarının hayat hikayeleri ve fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı. Programına, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Cingöz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Bahar, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Cem Güney Bülbüloğlu, Destek Hizmetleri Başkanı Hamza Tor, Başkan Yardımcıları, Birim Amirleri ve Sağlık Müdürlüğü personelleri katıldı.
    Sergiyi gezen İl Sağlık Müdürü Öznavruz, günümüzde kanser hastalığının, hem dünya hem de Türkiye için ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almakta olduğunu, dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden birinin, Türkiye'de ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çekti. Dr. Öznavruz, erken tanı konmuş ve uygun şekilde tedavi edilmiş birçok kanserin iyileşme olasılığının yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow