hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseli öğrencilere, OKÜ Mühendislik Fakültesi tanıtıldı

    Liseli öğrencilere, OKÜ Mühendislik Fakültesi tanıtıldı
    expand

    Liseli öğrencilere, OKÜ Mühendislik Fakültesi tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda, lise son sınıf öğrencilerine mühendislik fakültesi tanıtıldı.
    OKÜ Rektör Yardımcısı Susran Erkan Eroğlu'nun girişimi ve koordinesinde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Bozdoğan,  Bilgisayar Mühendisliği'nden Dr. Öğretim Üyesi Ökkeş Gökalp Sökmen, Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden Dr. Öğretim Üyesi Kemal Balıkçı, Endüstri Mühendisliği’nden Dr. öğretim üyesi Muhammed Ordu, Dr. Öğretim Üyesi Hediye Kırlı Akın ve Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Fedai, Harita Mühendisliği'nden Dr. Öğretim Üyesi Fazıl Nacar ve Dr. Öğretim Üyesi Nuri Erdem, İnşaat Mühendisliği'nden Mehmet Eyyüp Kavşut, Makine Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Volkan Arıkan ve Didem Ovalı Döndaş katıldı. Etkinlikte son sınıf öğrencilerinin yanı sıra lise yönetimi ve rehberlik öğretmenleri de hazır bulundular.
    OKÜ ve Mühendislik Fakültesi bölümlerinin tanıtıldığı etkinlikler, Osmaniye Merkezde bulunan Adnan Oğuz Anadolu Lisesi, Ahmet Cevdet Paşa  Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Cebelibereket Anadolu Lisesi, Dervişpaşa Anadolu Lisesi, Şehit Mehmet Karaca Tilki Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi ve 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
    Öğrencilere, mühendislik mesleğinin önemi, gelişimi ve geleceği üzerinde bilgilendirmeler yapıldı. OKÜ Mühendislik fakültesinin genç ve dinamik akademik personeli, güçlü laboratuar ve araştırma alt yapısı olduğu vurgulanırken, fakülteyi tercih eden öğrencilerin; isteğe bağlı olarak 1 yıl İngilizce hazırlık aldıkları, başarılı öğrencilerin kontenjan dahilinde çift anadal yaparak çift diploma ile mezun oldukları, öğrencilerin yan dal yapabildikleri,  öğrencilerin Erasmus programı ile uluslararası üniversitelerin değişim programından etkin bir şekilde faydalandıkları, modern binada ve donanımlı laboratuarlarda konforlu bir şekilde eğitim aldıkları, öğrenci kulüpleri ile sosyal ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirebildikleri anlatıldı. Program sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandı ve misafirperverlikleri nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Lise yönetimlerine teşekkür edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow