hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis üyeleri, Güneş Enerjisi Santralini inceledi

    Meclis üyeleri, Güneş Enerjisi Santralini inceledi
    expand

    Meclis üyeleri, Güneş Enerjisi Santralini inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Genel Meclis Üyeleri, merkeze bağlı Cevdetiye Kasabası'nda İl Özel İdaresi'ne ait işletme binasının arkasındaki arazide yapımı devam eden Güneş Enerjisi Santralinde incelemelerde bulundular. 990 Kilowatt  gücündeki Güneş Enerjisi Sistemi projesiyle ile ilgili geziye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice,  İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Fıstıkçılar Kooperatif Başkanı ve teknik heyet katıldı. İl Genel Meclis Başkan ve üyelerine Güneş Enerji Sisteminin bulunduğu alan gezdirilerek bilgilendirme yapıldı.
    GELİRİ YENİ YATIRIMLARDA KULLANILACAK
    Mülkiyeti idareye ait 28 bin 586 metrekare arsa üzerine 3 bin 640 panelden oluşan 990 kilowatt gücünde ki Güneş Enerjisi Santralinin kurulum çalışmalarında sona gelindiği, nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiği ve elde edilecek enerjinin İl Özel İdaresi Hizmet Binası ve köylerde bulunan sokak lambalarında kullanılan elektrik giderleri TEDAŞ'tan mahsuplaştırılarak, kente yeni yatırımlarda kullanılmak üzere gelir sağlanacağı belirtildi. Meclis üyeleri grup başkanları İl Özel İdaresinin öz kaynakları ile yapılan ve yeni yatırımlarda kullanılmak üzere gelir sağlayacak olan GES Projesinden dolayı İl Özel idaresine ve tüm ekibe teşekkürlerini ifade ettiler.
    Genel Sekreter Mustafa Bolat ise yaptığı açıklamada; "Bugün İl Özel İdaremiz adına yapılmakta olan önemli bir yatırımı meclis üyelerimizle birlikte inceleme imkânı bulduk. Yatırım, bundan sonraki İdaremizin yapacağı çalışmalara kaynak temini açısından da önemli bu nedenle programa alınmasından finansına kadar desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize, İl Genel Meclisimizin Başkan ve üyeleri ile projede emeği geçen personellerimize teşekkür ediyoruz." dedi. İncelemelerin ardından heyet bölgeden ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow