hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OKÜ, Rektörler Buluşması'na ev sahipliği yaptı

    OKÜ, Rektörler Buluşmasına ev sahipliği yaptı
    expand

    OKÜ, Rektörler Buluşması'na ev sahipliği yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) bu yıl 6'ncısı düzenlenen rektörler buluşması ve 'Doğu Akdeniz ve Enerji Santraller' konulu konferansa ev sahipliği yaptı.
    Rektörler, ilk olarak Karacaoğlan Yerleşkesi'ni gezdi. Rektörlere, üniversite hakkında bilgiler verildi.
    Daha sonra OKÜ Senato Salonu'nda 'Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri' konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta 'Tarihsel Süreç İçerisinde Osmaniye'nin Stratejik Önemi' başlıklı sunum OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher, "Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” başlıklı sunum OKÜ ARGE kalite komisyonunda ARGE Komisyon Başkanı ve Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe tarafından yapıldı. Konferans sonunda konuk rektörlere, "Dede Korkut" heykeli takdim edildi.
    6. Rektörler Buluşması kapsamında OKÜ'de bulunan konuk rektörler için iki gün sürecek gezi programı düzenlendi. Gezi programı kapsamında ilk gün konuk rektörler, Düziçi Meslek Yüksekokulu, Düziçi Harun Reşit Kalesi, Aslantaş Gençlik Kampı, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kadirli Ala Cami ve Flaviopolis Şehri'ni gezdi. İkinci gün ise Hatay ili İskenderun sahil yürüyüşü ve Dörtyol Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi gezildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow