hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de çitçilere 450 vişne fidanı dağıtıldı

    Osmaniyede çitçilere 450 vişne fidanı dağıtıldı
    expand

    Osmaniye'de çitçilere 450 vişne fidanı dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere, demonstrasyon amaçlı Kütahya çeşidi 450 vişne fidanı dağıtıldı.
    Osmaniye Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, bakanlık bütçesi imkanlarıyla vişne demonstrasyonunun yapıldığını bleirtti. Bulut, 600 rakım ve üstü arazilerde dikilmek üzere 450 adet mahlep anaç üzerine aşılı "Kütahya" çeşidi vişne fidanı temin edildiğini, fidanlardan 5 ilçeye 70'er adet olmak üzere 350 adet, merkez ilçe de ise 100 adet fidanın çiftçilere teslim edildiğini söyledi.
    Geçit kuşağı arazilerde dikilecek olan bu fidanların özellikle ev ekonomisine katkı sunmasının ve ürün çeşitliliği sağlamasının beklenmekte olduğunu ifade eden Bulut, "İl Müdürlüğümüzce ilimizde potansiyel görülen, öncelikle ilimizde yaşayan, insanların ev ekonomisi ihtiyaçlarını önceleyen bir yaklaşımla önümüzdeki yıllarda da demonstratif faaliyetlerimiz devam edecektir. Yapılan demonstrasyonlarda verimli olan çeşitlerin ayrıca geliştirme projeleri uygulanacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow