hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de Covid-19 görülme sıklığı araştırması yapılacak

    Osmaniyede Covid-19 görülme sıklığı araştırması yapılacak
    expand

    Osmaniye'de Covid-19 görülme sıklığı araştırması yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  işbirliğinde, Covid-19 görülme sıklığı araştırması Osmaniye'de 26 Ekim pazartesi günü başlayacak.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, ulusal düzeyde hastalık görülme sıklığı ve geçirilmiş hastalık düzeylerini saptamak amacıyla başlatılan kesitsel çalışmanın veri toplama süresinin 5-15 gün olarak belirlendiğini kaydetti. Ülkedede görülmekte olan ve pandemi döneminin devam ettiği yeni tip koronavirüs hastalığına karşı Sağlık Bakanlığı'nın çok sayıda önlem aldığını ve önemli düzeyde başarılar sağlandığını belirten Öznavruz, "Pandemi döneminde yapılan kapsamlı korunma ve tedaviye yönelik çalışmaların yanında; Haziran 2020’de Türkiye çapında tüm illeri temsil eden seroprevalans çalışmasında koronavirüs hakkında daha geniş bilgiye sahip olmamız için birinci seroprevalans çalışması yapıldı. İlimizin de dahil olduğu seroprevalans çalışması haziran ayında yapılmış, ikincisi ilimizde 26 ekim pazartesi günü 200 vatandaşımıza yapılacak şekilde planlanmıştır." dedi.
    Dr. Hasan Öznavruz, merkez ilçede 100, Kadirli'de 50, Düziçi'nde 20, Bahçe, Sumbas ve Toprakkale'de de 10'ar kişiye filyasyon ekipleri tarafından seroprevalans çalışması yapılacağını bildirdi. Öznavruz, "İlimizde 200 vatandaşımıza yapılacak seroprevalans taraması 1 doktor ve 1 hemşireden oluşan ekiplerimiz tarafından rastgele seçilmiş kişilerden bilgilendirilmiş onam alınarak anket uygulaması yapılacak, ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise COVID-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınacaktır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow