hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de engelli gençler bir günlük askerlik yaptı

    Osmaniye’de engelli gençler bir günlük askerlik yaptı
    expand

    Osmaniye’de engelli gençler bir günlük askerlik yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de 38 engelli birey, “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.
    Osmaniye Jandarma Komutanlığı tarafından, Engelliler Haftası kapsamında engelli bireyler için 'Temsili Askerlik Uygulaması' gerçekleştirdi. Jandarma Komutanlığı bahçesine düzenlenen törende askeri ünifoma giyen 38 engelli birey, platform üzerindeki Türk bayrağı ile silah üzerine ellerini koyup, yemin etti. Yemin töreninin arından komando marşı okundu.  Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, “Sizler bu üniforma ile ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızdan görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.
    Vali Erdinç Yılmaz ise “Sizler, ‘her tür asker doğar, asker ölür’. Sözünün hakkını veren engelleri kaldıran kahraman komandolarsınız. Sizlerin kahramanlıklarına inanıyor ve bu bir gün de olsa vatan görevini yapmanızdan dolayı sizleri yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız. Sizlerle beraber olduğumuz için çok mutluyuz. Vatan için, kutsal vatan topraklarında, bu topraklarda bayrağımızı dalgalandırdıkları için, ezanlarımızı susturmadıkları için, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, saygıyla, minnetle anıyorum. Şehitlerimizin Allah mekanlarını cennet eylesin. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyor, hepinizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Terhisiniz hayırlı olsun. Hayırlı teskereler kahraman komandolar.” dedi.
    Konuşmaların ardından, Vali Erdinç Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından engelli askerlere terhis belgeleri verildi. Bayrak geçişi ve halk oyunları gösterisin ardından tören sona erdi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow