hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de güvenlik korucularına eğitim verildi

    Osmaniye’de güvenlik korucularına eğitim verildi
    expand

    Osmaniye’de güvenlik korucularına eğitim verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) –OSMANİYE'de güvenlik korucularına verilen eğitimde, vatan ve millet sevgisi gibi milli değerler, halkla ilişkileri güçlendirme, aile ilişkilerini geliştirme, empati kurma, hoşgörülü olma, yardımsever ve merhametli olma konuları anlatıldı.
    İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Dairesi Başkanlığı tarafından, kentte görevli güvenlik korucularına yönelik, Hizmet İçi Eğitim Programı düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Vali Erdinç Yılmaz, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca ve ilde görev yapan güvenlik korucuları katıldı.
    İller İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan güvenlik koruculuğu isimli kısa tanıtım filminin ardından programın açılış konuşmasını Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca yaptı. Kutluca, 2016 yılından bugüne kadar korucuların temel meseleleriyle yakından ilgilenmeye gayret gösterdiklerini söyledi. Kutluca, 56 bin 691 güvenlik, 18 bin 841 gönüllü olmak üzere toplam 75 bin 532 korucunun görevleri esnasında karşılaştıkları zorluklarla mücadele edebilmeleri için maddi ve manevi yanlarında olmaya özen gösterdiklerini ifade etti. 
    Güvenlik Korucusu Kenan Ersoy ise 2016 yılından bu yana Osmaniye merkez ve ilçelerinde 348 güvenlik korucusunun görevine devam etmekte olduğunu söyledi. Ersoy, “Terörle mücadelede birçok güvenlik korucumuz şehit olmuş ve birçok güvenlik korucumuz gazi unvanına sahip olmuştur. Bu vesile ile rahmete yürüyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimize şükranlarımızı sunarız. Çok şükür ki Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın dünyaya meydan okuyan dirençli duruşları sayesinde bugün eli kanlı terör örgütlerine dağları dar ediyoruz. Son terörist de yok oluncaya kadar mücadelemiz gece gündüz demeden sürecektir" diye konuştu.
    Vali Erdinç Yılmaz, eğitimin hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi. Vali Yılmaz, “Bütün meslek gruplarında zaman zaman hizmet içi eğitimler yapılmaktadır. Hizmet içi eğitimlerde moral, motivasyon ve görev alanımızla ilgili, görevimizi daha iyi yapabilmemiz sağlayacak birçok bilgiyi sunacak bir ortam sağlanıyor. Bu program da sizlerin görevlerinizi en iyi şekilde, eksiksiz ve kusursuz yapabilmenizi sağlayacak, görevinizde daha başarılı olmanızı sağlayacak, görevinizi yaparken sıkıntı yaşamamanız, görevinizi daha güvenli yapabilmeniz için çok önemli bilgiler sunacaktır. Bu sunumları dikkatle izlemenizi ve öğrendiklerinizi de meslek hayatınıza uygulamanızı istiyorum. Bunun sizin hayatınızda çok olumlu katkıları olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
    'KAHRAMANCA MÜCADELE VERİYORLAR
    Vali Yılmaz, güvenlik korucularının kahramanca mücadele verdiğini ifade ederek, “Güvenlik korucularımızın teröre karşı nasıl kahramanca mücadele verdiklerine bizzat birçok defa şahit oldum. Sizler gerçek bir kahraman, gerçek bir vatan bekçisi, vatan koruyucususunuz. Görevinizin kutsallığının farkında olduğunuzu çok iyi biliyorum. Kutsal vatan topraklarının korunması çok önemli, siz de hamdolsun bunun bilincindesiniz” dedi.  
    Açılış konuşmalarının ardından güvenlik korucularına, vatan ve millet sevgisi gibi milli değerler, halkla ilişkileri güçlendirme, aile ilişkilerini geliştirme, empati kurma, hoşgörülü olma, yardımsever ve merhametli olma konuları anlatıldı.

    FOTOĞRAFLI  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow