hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de immün plazma tedavisine başlandı

    Osmaniyede immün plazma tedavisine başlandı
    expand

    Osmaniye'de immün plazma tedavisine başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) OSMANİYE Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Tamer Gülsür, koronavirüs tanı laboratuvarı kurulduğunu belirterek, eğitim araştırma ve üniversite hastanelerinde uygulanan immün plazma tedavisine de başlandığını söyledi.
    Daha önceden koronavirüs şüpheli hastalardan alınan sürüntü örneklerinin Adana'ya gönderildiğini belirten Gülsür, daha hızlı ve pratik sonuç elde etmek için 2 adet PDR cihazı, 2 adet biyogüvenlik kabini ve diğer teknik donanım malzemelerinden oluşan PCR Laboratuvarını hızlı şekilde kurduklarını söyledi.
    Laboratuvar hakkında bilgi veren Gülsür, "Laboratuvarımızda günlük yaklaşık 350 - 450 test yapılmakta olup, 800 test kapasitesine çıkılabilmektedir. Merkez ve ilçelerden gelen tüm sürüntü örnekleri Osmaniye Devlet Hastanemiz'de çalışılmakta ve sonuçlandırılmaktadır. Laboratuvarımız Sağlık Bakanlığı kalite standartlarında başarı ile hizmet vermektedir. Ayrıca koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş ve iyileşmiş kişilerin kanlarından elde edilen immün plazmalar hastanemizde kritik hastalarımıza başarı ile uygulanmakta, olumlu sonuçlar alınmaktadır" dedi.
    Bütün bu çalışma ve hizmetlerin gurur verici nitelikte olduğunu ifade eden Op. Dr. Gülsür, çalışmalara katılan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow