hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de yangın eğitimi ve tatbikatı

    Osmaniyede yangın eğitimi ve tatbikatı
    expand

    Osmaniye'de yangın eğitimi ve tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - ADANA Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), 2020 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimleri ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında Osmaniye'de, yangın ilk müdahale ekiplerinin hızı ve kapasiteleri test edildi.
    Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev alan işçiler ile birlikte orman muhafaza memuru ve teknik elemanlara verilen eğitim çalışmaları, Dereli Yangın İlk Müdahale Ekip Binası önündeki alanda, yapılan tatbikatla sonlandı. Havaların ısınmasıyla birlikte olası orman yangınlarına karşı ekipler, araç ve teçhizatlarının son kontrollerini yaptı. Tatbikata Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can, OYM Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Şube Mühendisleri ve Osmaniye İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar, teknik personeli ile birlikte yangın ekipleri katıldı.
    Bölge Müdürü Yılmaz, teknik ekiple beraber ilk müdahale ekiplerinin hazırlıklarını denetleyerek araç ve gereçlerini kontrol etti. Öncelikli hedeflerinin yangın riskine karşı tüm önlemleri almak olduğunu belirten Yılmaz, Osmaniye işletmesinde 7 ekiple orman yangınlarına karşı hazır olduklarını bu konuda yapılan eğitimlerin çok önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz konuşmasının devamında, "Yangın söndürme çalışmaları vatan savunması gibi kutsal bir görevdir. Olası bir orman yangınında önce ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın can güvenliği, sonrasında ise ormanlarımızın devamlılığı için gece gündüz demeden teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz." dedi.
    Ekip olarak orman yangınlarıyla mücadele konusunda çok özverili çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, vatandaşların herhangi bir yangınla karşılaşmaları halinde Alo 177 Orman Yangın İhbar hattını aramalarını istedi. Tatbikatta 7 Arazöz, 3 su tankı, 4 ilk müdahale aracı, 20 Teknik ekip, 27 Orman Muhafaza memuru ve 80 işçi görev aldı.

    FOTOĞRFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow