hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de yer fıstığı çalıştayı

    Osmaniyede yer fıstığı çalıştayı
    expand

    Osmaniye'de yer fıstığı çalıştayı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE'de Tarladan Sofraya Yer Fıstığı Çalıştayı düzenlendi. 
    Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Ticaret Borsası iş birliği ile Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen Çalıştayda, Osmaniye yer fıstığı tarımı, işlenmesi ve pazarlanması konularındaki sorunların çözüm ve önerilerinin değerlendirildi.
    Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürü Reşat Yıldız, Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü'nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    YER FISTIĞININ TİCARET MERKEZİ OSMANİYE
    Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sanayi İşbirliği Koordinatörü Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Osmaniye’nin en önemli tarımsal ürünü olan yer fıstığının ürün çeşitliliğinin artırılmasının ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinin gerekliliğini ifade ederek, yer fıstığının kullanım alanlarının genişletilmesinin ürünün ekonomik değerini yükselteceğini kaydetti. Vali Erdinç Yılmaz, konuşmasında, “Doğru tespitleri yapmadan, eksikleri doğru teşhis etmeden ve bir yol haritası belirlemeden doğru sonuca gitmemiz mümkün değildir. Bu anlamda Osmaniye yer fıstığının kalitesinin artması, çiftçilerimizin daha fazla kazanması, pazarının artması, ilimize ve ülkemize ekonomik katkısının artması için böyle Çalıştayların düzenlenmesinin önemli olduğuna inanıyorum. Çalıştay’da sunum yapacak değerli Hocalarımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Gerekli dersleri alabilmemiz için ortaya konulacak sonucun somut, gerçekçi ve uygulanabilir tespitler ve öneriler olması önemli. Bu Çalıştay’dan güzel sonuçlar almayı, ilimize ve ülkemize hayırlı olacak uygulamaların çıkmasını, bize yol gösterecek, doğru ve uygulanabilir hedefleri koyacak sonuçların çıkmasını arzu ediyorum” dedi.
    İki oturum halinde düzenlenen çalıştayın yer fıstığı hasadı ve yetiştiriciliği ile yer fıstığı işleme ve pazarlama konuları hakkında sunumlar yapıldı. Çalıştay görüş ve önerilerin alınması, soruların cevaplanması ile son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow