hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisten, öğrencilere teknoloji ve sosyal medya uyarısı

    Polisten, öğrencilere teknoloji ve sosyal medya uyarısı
    expand

    Polisten, öğrencilere teknoloji ve sosyal medya uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, öğrencilerine yönelik 'teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı' konulu seminer verildi.
    Vatan Mahallesi'ndeki Vatan Ortaokulu'nda görsel sunum eşliğinde düzenlenen programda, özellikle teknoloji bağımlılığının belirtileri, bağımlılık süreci, teknoloji ile ilişkinin nasıl kurulacağı, bağımlılıktan kurtulmak için neler yapılacağı anlatıldı. Sunum sonunda ise Teknoloji bağımlılığı konusunda mini test yapıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan polisler, özellikle sosyal medya kullanımı konusunda öğrencilerin çok dikkatli olmalarını ve sanal ortamda işlenen suçlarında gerçek olduğunu ve adli cezasının bulunduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu.
    Ayrıca, internet kullanımı ve sosyal medya kullanırken dikkat edilmesi gereken bilgilerin yer aldığı broşür dağıtan ekipler, şüphelenilen durumlarda 'Alo 155 Polis İmdat' hattının aramasını istedi. Vatan Ortaokulu öğrencileri ve okul idarecileri ise İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personellerine verdikleri bilgiler nedeniyle teşekkür etti. Eğitim semineri faaliyetlerinin, ilerleyen günlerde, orta ve lise düzeyi tüm okullarda yapılacağı kaydedildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow