hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’de yaşayan Güney Koreliler, Osmaniye’de çocukları eğlendirdi

    Türkiye’de yaşayan Güney Koreliler, Osmaniye’de çocukları eğlendirdi
    expand

    Türkiye’de yaşayan Güney Koreliler, Osmaniye’de çocukları eğlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE Belediyesi koordinasyonunda Türkiye’de yaşayan Güney Koreliler, depremin etkilediği Osmaniye’de afetzede çocuklarla bir araya geldi. Etkinliklerde çocuklara mısır ve pamuklu şeker ikram edildi. Güney Korelilerle birlikte oyunlar oynayıp, resim çalışması yapan afetzede çocuklara, depremin etkisi bir nebzede olsa unutturulmaya çalışıldı.
    Güney Kore ve Türkiye Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illerde yaşayan Güney Koreli ailelerden oluşan 38 kişilik grup, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 il alasında yer alan Osmaniye’ye yardım ve destek amaçlı geldi. Osmaniye Belediyesi koordinasyonunda kentte bulunan grup, Karaçay Konteyner Kentini ziyaret ederek, burada afetzede çocuklarla buluştu. Güney Koreli aileler, çocukları ile birlikte, konteyner kentte kalan afetzede çocuklarla birlikte çeşitli oyun faaliyetlerine katıldılar. Müzik eşliğinde oyunlar oynayan çocuklara mısır ve pamuklu şeker ikram edilip, tişört ve balon hediye edildi. Daha sonra ise Osmaniye Belediyesi Çocuk Oyun Otobüsü'nde çeşitli oyun faaliyetlerine katılarak unutulmaz bir gün geçirdiler.
    ÇOCUKLARA DEPREM KORKUSUNU UNUTTURMAK İÇİN BURADAYIZ
    Güney Kore ve Türkiye Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sung Hee Yoon, “Bugün Osmaniye’ye gelerek çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerde bulunduk. Buraya gelen Güney Koreli arkadaşlarımızın hepsi Türkiye’de Ankara, İstanbul ve Bursa gibi yerlerde yaşıyorlar. Çocukları ile ailecek bugün Osmaniye’ye geldiler, yardım faaliyetinde bulunup, çocuk etkinliklerine katıldılar. Çocukla resim yapıyoruz, müzikler eşliğinde oyunlar oynuyoruz. Onlara pamuklu şeker ve mısır dağıttık. Depremden dolayı Osmaniye'de çok büyük bir felaket vardı. Ona rağmen yaşam devam ediyor. Özellikle çocuklara deprem korkusunu unutturmak için bugün buradayız” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow