hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz: Ev ziyaretlerini erteleyelim

    Vali Yılmaz: Ev ziyaretlerini erteleyelim
    expand

    Vali Yılmaz: Ev ziyaretlerini erteleyelim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, taziye ziyaretleri ve düğünler konusunda vatandaşları uyararak, "İçinde bulunduğumuz süreçte lütfen taziye ziyaretleri ve düğünlere gitmeyelim. Ev ziyaretlerini erteleyelim. Çünkü bulaşmanın en çok etkisi olduğu yerler bu ziyaretler. Lütfen bir süre daha telefonlaşarak birbirimizle görüşelim" diye konuştu.
    İl Pandemi Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı. Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, salgın sürecinde yapılan çalışmalar, alınması planlanan tedbirler ve kentteki genel durum hakkında bilgi verdi.
    Toplantıda konuşan Vali Erdinç Yılmaz ise kurallara vatandaşların mutlaka uymaları gerektiğini belirtti. Vatandaşların kurallara uymaması halinde, alınan tüm önlemlere rağmen çaresiz kaldıklarını kaydeden Vali Yılmaz, kurallara uyulması için vatandaşlara ricada bulundu.
    Koronavirüs denetimlerini sıklaştıracaklarını dile getiren Yılmaz, "Salgını kontrol edemezsek bulaşma etkisi çok daha fazla olacak. Vatandaşlarımızı, bu virüsten korumak için ısrarla uyarmak zorundayız. Son bir haftaya kadar kentte durum iyiydi ancak son bir haftada ciddi vaka artışları yaşandı. Bu artış çevre illerimizde yoğun yaşanıyordu, biz il olarak bu artıştan kendimizi korumaya çalıştık. Şu an geldiğimiz nokta itibariyle halen bunu kontrol altında tutabileceğimiz bir yerdeyiz ve bunu da başarmak zorundayız" dedi.
    'OTOMOBİL PAZARI KAPANACAK'
    Alınacak tedbirler kapsamında otomobil pazarını kapatacaklarını dile getiren Vali Yılmaz, şunları söyledi:
    "Diğer pazarlar açık olacak ama buraları da sıkı bir denetim altında tutacağız. Kontrolü zor olan pazarları ise giriş çıkışı daha kolay kontrol edilebilecek alanlara taşıyacağız. İçinde bulunduğumuz süreçte lütfen taziye ziyaretleri ve düğünlere gitmeyelim. Ev ziyaretlerini erteleyelim. Çünkü bulaşmanın en çok etkisi olduğu yerler bu ziyaretler. Lütfen bir süre daha telefonlaşarak birbirimizle görüşelim. Bu tedbirleri sıkı tutmak zorundayız, bırakamayız. Eğer bırakırsak kontrolden çıkacak ve çok daha kötü olacak. Şu ana kadar sağlık hizmetlerinde bir sıkıntımız olmadı, vatandaşlarımız en iyi şekilde sağlık hizmetlerini aldı ama bunu kontrol edemezsek bu konuda da zorlanabiliriz."
    Toplantı, alınacak tedbirler hakkında görüş alışverişi ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow